Η ΣΚΤ καλεί δεκάδες υπαλλήλους να τακτοποιήσουν οφειλές

Στο παρασκήνιο τεκταίνονται τις τελευταίες ώρες, συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ των συντεχνιών ΣΕΚ - ΠΕΟ - ΠΑΣΥΔΥ και Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να προκύψει τίποτε το ανακοινώσιμο.

Η ΕΤΥΚ έχει ήδη τραβήξει το δικό της δρόμο και με νέα εγκύκλιό της καλεί τα μέλη της σε Γενικές Συνελεύσεις την Πέμπτη

1η Μαρτίου.

Όπως αναφέρει, θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία για να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής να προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, συμπεριλαμβανομένης και της απεργίας, για επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Το όλο θέμα όμως δεν έχει τελειώσει εδώ για τον Συνεργατισμό. Όπως πληροφορείται το ΣΙΓΜΑ, η Διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας έχει καλέσει ήδη, με σημείωμά της, δεκάδες άλλους υπαλλήλους της, οι οποίοι έχουν καθυστερημένες οφειλές να τις τακτοποιήσουν.

Ο αριθμός των υπαλλήλων αυτών, ξεπερνά, σύμφωνα με πληροφορίες, τους 80.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Σίγμα σύντομα αλλά και μέχρι το τέλος του έτους προγραμματίζονται σημαντικές κινήσεις.

Μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου ή το αργότερο το φθινόπωρο, η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα θα ανακοινώσει σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης εργαζομένων.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το σχέδιο θα στοχεύει στην αποχώρηση σημαντικού αριθμού προσωπικού και θα καταρτιστεί σε συνεννόηση με τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Στόχος του Συνεργατισμού είναι να καταστεί πιο ανταγωνιστικός και αυτό συνεπάγεται, μεταξύ άλλων, μείωση των λειτουργικών του εξόδων.

Εν τω μεταξύ, ο Συνεργατισμός είναι σε συνεχή ανασχεδιασμό για να βελτιστοποιηθεί το δίκτυο των καταστημάτων του.

Οι σχεδιασμοί προβλέπουν δημιουργία μεγαλύτερων καταστημάτων, μέσω μετακινήσεων, στις αστικές περιοχές. Όσον αφορά στην ύπαιθρο εκεί οι ανάγκες θα καλύπτονται, κυρίως, μέσω των κινητών μονάδων, τις οποίες θα δούμε σύντομα να ενεργοποιούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα