Η σιωπηλή δεξαμενή μετάδοσης του ιού: 13 με 14 παιδιά σε περιορισμό στην Κύπρο

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Μακάρειο Νοσοκομείο μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι, ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, Αβραάμ Ηλία.

Συγκεκριμένα, ο Δρ. Ηλία ανέφερε ότι αρνητικός ήταν και ο δεύτερος διαγνωστικός έλεγχος στα νεογνά που νοσηλεύονταν στο Μακάρειο κατά τη διάρκεια του εντοπισμού θετικού στον κορωνοϊό νοσηλευτή. Λόγω αυτής της εξέλιξης μερικά παιδιά πήραν εξιτήριο, ενώ αναμένονται να ακολουθήσουν κι άλλα.

Συμπλήρωσε ότι εκτός από το τρίμηνο βρέφος, δεν έχει εντοπιστεί άλλο παιδί θετικό στον κορωνοϊό.  Όσον αφορά στο βρέφος, αυτό εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον

θάλαμο αρνητικής πίεσης, έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά φαίνεται ότι δεν οφείλονται στον κορωνοϊό. Επίσης, δεν νοσηλεύεται κανένα παιδί στον θάλαμο υπόπτων περιστατικών.  

Ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής ανέφερε ότι 13 με 14 παιδιά από το σύνολο του πληθυσμού είχαν νοσήσει από κορωνοϊό. Τόνισε ότι έχουν ήπια συμπτώματα και είναι υπό περιορισμό. Το πρόβλημα είναι ότι μπορούν να μεταδώσουν τον  ιό σε παππούδες και γιαγιάδες ή σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα, γι αυτό και πρέπει να υπάρχει αυστηρός περιορισμός τους.

Εξήγησε ότι τα παιδιά είναι η σιωπηλή δεξαμενή μετάδοσης του ιού, στις ευπαθείς ομάδες και του γενικού πληθυσμού.   

Διαβάστε επίσης:

Διέμεναν μαζί οι 12 που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό–Η ανακοίνωση του "Ζορπά"

Κωστρίκης: Μέσα Μαΐου θ΄ αρχίσουμε να μιλάμε για σταδιακή χαλάρωση μέτρων

Νέα Υόρκη: Πέντε οι Κύπριοι που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό

Ανακοίνωση Αλφαμέγα για εντοπισμό κρουσμάτων σε υπεραγορά

«Εγκλωβισμένος» δίνει αγώνα για να κηδέψει τη σύντροφό του-Πέθανε από κορωνοϊό

Keywords
Τυχαία Θέματα