Θα κάνουν Ανάσταση σε ιδιωτικές εκκλησίες μέσα σε εξοχικές κατοικίες – Οι φόβοι της Αστυνομίας

11:48 14/4/2020 - Πηγή: In.gr

Τα ιδιωτικά εκκλησάκια σε εξοχικές στην Αττική και σε άλλα περιαστικά κέντρα, όπου μπορεί να τελεστούν αναστάσιμες ακολουθίες αλλά και να προσφέρεται θεία κοινωνία σε πιστούς, επισκέπτες των σπιτιών, είναι ορισμένα από τα σημεία προβληματισμού των κρατικών παραγόντων για την αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων τις επόμενες ημέρες. Προβληματισμός που σχετίζεται με μεγαλύτερη διασπορά του κοροναϊού.
Με το δεδομένο ότι πολλοί ιερείς  δεν θα είναι απασχολημένοι σε λειτουργίες σε «δημόσιες» εκκλησίες και  μπορεί να προσκληθούν σε  αυτές τις ιδιωτικές τελετές. Παράλληλα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αλλά και εκκλησιαστικοί παράγοντες τονίζουν

ότι δεν θα αποφευχθούν περιπτώσεις ιερέων που θα επιχειρήσουν να προσφέρουν –παρά τις αντίθετες εντολές- Θεία Κοινωνία στους πιστούς ή να επιτρέψουν τη συγκέντρωση πιστών γύρω ή εντός των εκκλησιών.

Την ίδια ώρα με αγωνία περιμένουν οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας τα αποτελέσματα από τα 335 δείγματα που έχουν λάβει από τον μεγάλο οικισμό των Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε βρέφος 15 μηνών.

Οπως  και των ελέγχων που αρχίζουν να γίνονται σε πολλά από τα περίπου 160 γηροκομεία  της Αττικής, ύστερα από τον εντοπισμό 12 κρουσμάτων τoυ Covid-19  σε ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό οίκου ευγηρίας στο Ζούμπερι.

Με τον φόβο μην παρουσιασθεί μια «πασχαλινή» έξαρση της φονικής επιδημίας την Μεγάλη Εβδομάδα που όπως είχε ήδη προσδιορίσει το «in.gr» στις 25 Μαρτίου,  θα υπήρχε σταδιακή μείωση του αριθμού των νοσούντων. Ακόμη, το κέντρο ανίχνευσης κρουσμάτων της ΓΑΔΑ φέρεται να έχει ιχνηλατήσει περίπου 2.000 κρούσματα και τις επαφές τους.

Φόβοι για αύξηση των μετακινήσεων

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ φοβάται τις επόμενες ημέρες μεγαλύτερη μετακίνηση πολιτών προς τα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας όπου έχουν εντοπισθεί περίπου 40-50 παραβάσεις, τις περισσότερες φορές με επίκληση των εκδρομέων ότι συγγενής τους στην επαρχία είναι βαριά ασθενής και … σπεύδουν να τον βοηθήσουν.

Σε τουλάχιστον 7-10 περιπτώσεις έχουν εντοπισθεί οδηγοί να προσπαθούν να φύγουν από την Αθήνα, μέσω περιφερειακών οδών αφού αγνοούν ότι η Τροχαία Αττικής έχει μπλόκα στα Βίλια, στην Μάνδρα, στην Μονή Κλειστών, κοντά στα Δερβενοχώρια, στον Σχίνο (κοντά στο Λουτράκι), όπως και σε παράδρομους της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας για να σταματήσει κάθε προσπάθεια χρήσης παρακαμπτηρίων δρόμων.

Μπλόκα και στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Μπλόκα υπάρχουν και στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, σε περιφερειακούς δρόμους όπως και στην παλιά γέφυρα αλλά και στα δύο μικρά πορθμεία  του Ισθμού.  Ωστόσο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ επισήμαναν ότι το ποσοστό της παραβατικότητας είναι εξαιρετικά μικρό με το δεδομένο ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που κινήθηκαν μέσω των διοδίων προς τις εξόδους της Αθήνας – το προηγούμενο Σαββατοκύριακο – δεν ξεπερνούσαν τις 12.000-13.000.
Αριθμός που θεωρείται μειωμένος κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (4-5 Απριλίου).

Σημειώνεται ότι το περσινό Πάσχα μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη είχαν εξέλθει από την πόλη περίπου 100.000 οχήματα.

Σχεδόν διπλάσιος αριθμός παραβάσεων έχει εντοπισθεί στα πέριξ της Θεσσαλονίκης με μαζικές προσπάθειες κατοίκων της συμπρωτεύουσας να κινηθούν μέσω Κασσάνδρας, Πολυγύρου και άλλων μικρότερων δρόμων προς Χαλκιδική όπου έχουν εξοχικές κατοικίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα