Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε σεμινάριο του UNCRC

Με την ευκαιρία της 1ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας των Παιδιών ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική εκμετάλλευση και παιδική πορνογραφία, που τιμάται στις 18 Νοεμβρίου, ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός “Hope For Children” UNCRC Policy Center διοργανώνει ανοικτό σεμινάριο. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 18.30 το απόγευμα στο «Σπίτι του Εθελοντή» στη Λάρνακα.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης. Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Αντώνης Στυλιανού, Ανώτερο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού “Hope for Children” UNCRC Policy Center.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρεται ότι «η παιδική κακοποίηση, ορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (1999) ως οποιαδήποτε μορφή βίας που ασκείται στα παιδιά, περιλαμβανομένου της παραμέλησης, της σωματικής, σεξουαλικής ή ψυχολογικής βίας από τον κηδεμόνα τους ή από κάποιον που ασκεί δύναμη σε αυτά, και τα παιδιά τον εμπιστεύονται. Το φαινόμενο της κακοποίησης και της βίας ενάντια στα παιδιά παραβιάζει τα δικαιώματα τους και παρεμποδίζει την υγιή τους ανάπτυξη».

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, προστίθεται στην ανακοίνωση «αναγνωρίζοντας τη σημασία ύπαρξης μιας ειδικής Σύμβασης που να προστατεύει πλήρως τα παιδιά από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και σεξουαλική κακοποίηση, υιοθέτησε τη Σύμβαση Λανζαρότε το 2007. Η Σύμβαση Λανζαρότε επικεντρώνεται στο σεβασμό των δικαιωμάτων των παιδιών και στη διασφάλιση της ευημερίας τους, αναγνωρίζοντας τις απόψεις, ανάγκες και ανησυχίες τους και ενεργεί με γνώμονα το συμφέρον τους».

Σημειώνεται ακόμα ότι «ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός «Hope For Children» UNCRC Policy Center είναι ο επίσημος εκπρόσωπος για την Κύπρο της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα