Η Σαχάρ Πέερ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας της

Σε ηλικία 30 ετών, η Σαχάρ Πέερ αποφάσισε να αποχωρήσει από την αγωνιστική δράση. Η κορυφαία τενίστρια που ανέδειξε ποτέ το Ισραήλ, ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της πως το σοβαρό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια στον ώμο, δεν της επιτρέπει την τελευταία διετία να επανέλθει σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, γεγονός που της έχει στερήσει και τον ενθουσιασμό που είχε από τότε που πρωτοέπιασε ρακέτα στα χέρια της, σε ηλικία 6,5 ετών.

Κάνει λόγο για μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις

της ζωής της και προσθέτει: «Κοιτάζω πίσω μου όλες τις εμπειρίες που είχα και χαμογελώ από ευτυχία και ικανοποίηση. Είμαι υπερήφανη για όλα όσα πέτυχα και ήταν μεγάλη τιμή για μένα που εκπροσωπούσα το Ισραήλ».

Η Πέερ γεννήθηκε την 1η Μαΐου 1987 στην Ιερουσαλήμ, ασχολήθηκε με το τένις επί 23 χρόνια, εκ των οποίων τα 13 ως επαγγελματίας. Κατέκτησε 5 τίτλους WTA, αλλά και το Αυστραλιανό όπεν της κατηγορίας juniors σε ηλικία 17 ετών. Το 2011 έφτασε έως το Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης, μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 (2ος γύρος), το 2007 είχε την καλύτερη παρουσία της σε Grand Slam, καθώς προχώρησε ως τα προημιτελικά του Αυστραλιανού και του Αμερικανικού όπεν, ενώ το 2008 έφτασε ως τον τελικό του διπλού στο Αυστραλιανό όπεν. Τερματίζει την καριέρα της με 412 νίκες – 276 ήττες σε WTA τουρνουά στο απλό και 189 νίκες – 175 ήττες στο διπλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα