Η Ρεάλ παρουσιάζει τον Μπενζεμά...με ρήτρα 1 δισ. ευρώ

Η επιβεβαίωση έφτασε και από τη Ρεάλ Μαδρίτης: το συμβόλαιο του Καρίμ Μπενζέμα, που έχει ισχύ έως το 2019, θα ανανεωθεί μέχρι το 2021, με ρήτρα ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Σήμερα (15:00) έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου του Γάλλου επιθετικού στο Sandiago Bernabeu.

Κορυφαίοι σύλλογοι, τα τελευταία χρόνια αποφάσισαν να προστατεύσουν τα αστέρια τους, βάζοντας αστρονομικές ρήτρες στα συμβόλαιά τους, μία πρακτική που ακολουθούν ιδιαίτερα σε Ισπανία και Πορτογαλία. Αντίθετα, σε Αγγλία, Γαλλία

και Γερμανία δεν υπάρχουν κορυφαίοι παίκτες προστατευόμενοι από ρήτρες, όπως αναδείχθηκε πρόσφατα με την υπόθεση Λεβαντόφσκι στην Μπάγερν, ενώ οι Ιταλοί ξεκίνησαν να ακολουθούν τον δρόμο των Ισπανών και των Πορτογάλων.

Πάντως, η υπόθεση Νεϊμάρ φαίνεται να αναγκάζει Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, όχι μόνο σε ανανεώσεις συμβολαίων, αλλά και σε αναπροσαρμογή στις ρήτρες των παικτών.

Έτσι, ο Καρίμ Μπενζεμά φτάνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 1 δισ. ευρώ, ποσό ικανό να τρομάξει κάθε επίδοξο αγοραστή. Στην τρίτη θέση, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, είναι ο Ισκο, που ανανέωσε πρόσφατα με ρήτρα 700 εκατ., ακολουθούν Μπέιλ και Μπόντριτς (500 εκατομμύρια), στην έκτη θέση βρίσκεται ο πρώτος «Καταλανός», Ουσμάν Ντεμπελέ (400). Ο Ντάνι Καρβαχάλ (350) και ο Τόνι Κρόος (300) είναι μπροστά από τον Λιονέλ Μέσι (250), του οποίου βεβαίως η ρήτρα θα προσαρμοστεί αν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα. Στη δέκατη θέση βρίσκεται μία… ομάδα 200 εκατομμυρίων: Σουάρες, Ινιέστα, Πικέ, Μπουσκέτς, Κασεμίρο, Ράμος.

Στην Ατλέτικο Μαδρίτης, Γκριεζμάν και Σαούλ έχουν 100 και 150 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Στην Ιταλία, την υψηλότερη ρήτρα έχει ο αρχηγός της Ιντερ, Μάουρο Ικάρντι με 110 εκατ. ευρώ, ενώ στην Πορτογαλία, από 60 εκατ. ευρώ έχουν Ντανίλο Περέιρα (Πόρτο) και Μάρτινς (Σπόρτινγκ Λισαβόνας).

Keywords
Τυχαία Θέματα