Η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας στην πρόταση των ΗΠΑ για Patriot

Ικανοποίηση για την πρόταση των ΗΠΑ για πώληση Πάτριοτ στην Τουρκία εκφράζουν τρεις Τούρκοι αξιωματούχοι με δηλώσεις τους στο Ρόιτερς.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση των ΗΠΑ για τους Patriot αλλά η Τουρκιά δεν θα αλλάξει την απόφαση της για τους s-400. Η Τουρκιά θα δει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα των ΗΠΑ στο θέμα αυτό».

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας στο θέμα των Patriot.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η πώληση στην Τουρκία των αμερικανικών αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση τη συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας που αφορά τις πωλήσεις των συστοιχιών S-400 στην Τουρκία.

«Οι δυο αυτές πωλήσεις είναι ξεχωριστές, στη δεδομένη περίπτωση υλοποιούμε εκείνες τις συμφωνίες που έχουμε με τους Τούρκους εταίρους. Τo σχέδιο και το συμβόλαιο για τους S-400 βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης και θα συνεχισθεί» δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας στο ερώτημα αν η απόφαση των ΗΠΑ να πωλήσουν συστήματα Patriot στη Τουρκία θα έχει αντίκτυπο στις συμφωνίες της Ρωσίας με την Άγκυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα