Η πρώτη ανάγνωση Τσουρούλλη για την εξαγγελία Χριστοδουλίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διόλου τυχαία δεν ήταν η μαγνητοσκοπημένη εξαγγελία της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη. Σε μια πρώτη ανάγνωση της εξαγγελίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ Χρύσανθος Τσουρούλλης έκανε λόγο για μια επιλογή εκ μέρους του κ.Χριστοδουλίδη να «γράψει» από πριν το μήνυμα.

Κάνοντας λόγο για τη σημειολογία της εξαγγελίας, ο Χρύσανθος Τσουρούλλης είπε ότι ο κ.Χριστοδουλίδης «ήθελε να περάσει σε επίπεδο εικόνας ότι είναι ένας υποψήφιος

εκτός κομματικού σκηνικού.

Διαβάστε επίσης: Επίσημα υποψήφιος ο Χριστοδουλίδης: «Δεν είναι μάχη κομμάτων, αλλά αξιών»

Χαρακτηριστικό αυτής της εξαγγελίας είναι το δουλεμένο πλάνο. Για παράδειγμα μια κυρία που παρακολουθεί είναι έγκυος».

«Ο κ.Χριστοδουλίδης είχε να κάνει σήμερα μια επικίνδυνη ακροβασία. Έπρεπε να βρει έναν τρόπο να απευθύνει ένα κάλεσμα το οποίο θα του επιτρέπει να απευθύνεται και στον χώρο του αλλά και την ίδια ώρα να μπορεί να συνομιλεί με όλους τους χώρους», είπε στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης: Αναστασιάδης για εξαγγελίες: Δεν σχολιάζω, πλήρης στήριξη σε Αβέρωφ

Συνέχισε λέγοντας ότι «ειδικά για το Συναγερμικό ακροατήριο έχουν σημασία αυτά που είπε. Μεγαλύτερη σημασία όμως έχουν αυτά που δεν είπε, αλλά υπονόησε. Για παράδειγμα αυτό που είπε για την ευγνωμοσύνη προς τον Νίκο Αναστασιάδη είναι ένα χάιδεμα στα αυτιά των Συναγερμικών. Την ίδια ώρα όμως όταν κάνει νύξη για συμπεριφορές παλαιού κατεστημένου, φωτογραφίζει συγκεκριμένες καταστάσεις και ρίχνει ουσιαστικά βέλη στον Αβέρωφ Νεοφύτου».

Ο Χρύσανθος Τσουρούλλης είπε ότι «το ότι ευγνωμονεί τον Νίκο Αναστασιάδη για τις θέσεις που του πρόσφερε και ο ίδιος θεωρεί ότι τα εκπλήρωσε, αυτό τι σημαίνει; Ότι είναι συνεχιστής της πολιτικής του νυν Προέδρου και αν ναι, τότε τι σημαίνει ότι δικαιολογεί λάθη, παραλείψεις και διαφθορά;». 

«Είναι μια ευδιάκριτη η προσπάθειά του το μήνυμά του να ήταν μέσα στην καρδιά των γεγονότων.

Η γενική τοποθέτηση είναι καλή ως εναρκτήρια δήλωση. Είπε ότι στη συνέχεια θα παρουσιάσει κατόπιν έρευνας το δικό του πλαίσιο. Αν μείνει στις γενικότητες θα είναι μια απ’ τα ίδια. Σήμερα ήταν κάτι γενικό. Δεν μπορεί να πάει έτσι μέχρι τον Γενάρη.

Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ για Χριστοδουλίδη: Δεν είναι είδηση- Είναι υποψήφιος της αντιπολίτευσης

Στο Κυπριακό, η περιγραφή δεν εξηγεί τι είναι αυτό που επιδιώκεται. Ποια είναι η βασική επιδίωξη και ποιο είναι το σχέδιο. Τι θέλουμε; Όταν ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπογραμμίζει ότι δεν θέλει κόμμα απευθύνεται στις έντονες ανησυχίες του Νικόλα Παπαδόπουλου. Του ξεκαθαρίζει δηλαδή ότι αν συμπορευθεί δεν κινδυνεύει». 

«Αυτή η ακροβασία δεν μπορεί να συνεχίσει. Στην πορεία θα συμπορευθούν κόμματα μαζί του. Δεν θα μιλούν γι’ αυτόν κομματικά στελέχη; Κι αν μιλούν, με ποια ιδιότητα θα το κάνουν και τι θα εκφράζουν;

Θα πρέπει να αποδείξει τις ηγετικές του ικανότητες και αν έχει σχέδιο και σχέδιο, συγκεκριμένο. Είπε επίσης ότι δεν θα μπει σε διαλόγους και αντιπαραθέσεις. Αυτό τι σημαίνει, ότι θα αποφύγει αντιπαράθεση επιχειρημάτων; Κι αν το κάνει αυτό πώς θα πάμε στην γιορτή της Δημοκρατίας, που είναι οι Προεδρικές;», κατέληξε.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσουρούλλη, Χριστοδουλίδη ΒΙΝΤΕΟ,tsouroulli, christodoulidi vinteo