Η προσοχή είναι σε δύο... ταμπλό

ΟΜΟΝΟΙΑ
Η πορεία στην τρέχουσα και η ετοιμασία για την επόμενη περίοδο θα τρέξουν παράλληλα τον Απρίλιο και τον Μάιο.
Η έξοδος στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντική. Μπορεί να έχει ένα μειονέκτημα που δεν είναι άλλο από την έναρξη προπονήσεων 10-12 μέρες μετά το τέλος της χρονιάς, αλλά έχει πολύ περισσότερα θετικά. Οικονομικά οφέλη, κίνητρα για τους παίκτες, πρεστίζ κτλ. Τα δεδομένα είναι απλά και χειλιοειπωμένα.

Η Ομόνοια ρεαλιστικά πρέπει να κρατήσει την 4η θέση και να αναμένει χείρα βοηθείας από την κυπελλούχο. Για να πάει Ευρώπη χωρίς παράπλευρες βοήθειες πρέπει να βγει 3η. Να καλύψει

δηλαδή χάντικαπ 5 βαθμών. Εφικτό μεν, αλλά και ρεαλιστικά δύσκολο.

Πρέπει η ομάδα να υπερβάλει εαυτήν. Να κάνει πολλά πράγματα που δεν έκανε σε ολόκληρη τη χρονιά. Οπότε κατ' αρχήν οφείλει να κερδίσει τον Απόλλωνα. Αποφεύγοντας πρώτ' απ' όλα λάθη που την οδήγησαν σε 3 ήττες και μία ισοπαλία σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Προπονητής και προγραμματισμός
Την ίδια στιγμή η Ομόνοια πρέπει να κινηθεί με τον καλύτερο τρόπο, αψεγάδιαστα στο 2ο ταμπλό. Την απόφαση για τον νέο προπονητή και τον προγραμματισμό. Σήμερα στη συνεδρία θα μπουν κάτω τα δεδομένα και οι υποψηφιότητες. Και με βάση τις αποφάσεις θα γίνουν και οι τελικές ενέργειες. Ο Πάμπος Χριστοδούλου παραμένει 1η επιλογή, ο Μάριο Μπέιν είναι ανάμεσα στους πλέον εκλεκτούς.

Κατά πάσα πιθανότητα ο νέος προπονητής θα κάτσει στον πάγκο στην 1η αγωνιστική υποχρέωση της νέας σεζόν. Θα έχει δηλαδή κυρίως τον Απρίλιο και τον Μάιο ως περίοδο μελέτης και αποφάσεων. Καλός χρόνος, ειδικά αν προκύψει τεχνικός που δεν γνωρίζει τα περί Κύπρου. Στο θέμα προπονητή δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Όπως και δεν θα υπάρχει για τον επόμενο τεχνικό, όταν θα στήσει το ρόστερ της νέας χρονιάς.

Η Ομόνοια δεν αντέχει άλλη χρονιά που να μην είναι ανταγωνιστική. Πρέπει λοιπόν να αποφασιστεί σωστά το μοντέλο παιχνιδιού στο οποίο να ανταποκρίνονται οι νυν παίκτες (αυτοί που θα μείνουν και τη νέα χρονιά) και στο οποίο θα προσθέσουν τα επόμενα αποκτήματα. Που δεν θα είναι πολλά, αλλά θα πρέπει να είναι τέτοιου προφίλ και επιπέδου που να κάνουν διαφορά. Με δύο λόγια; Η πιθανή άνοιξη της Ομόνοιας έχει εναρκτήριο σημείο την... άνοιξη.

Τέσσερεις συν, ένας μείον
Οι διεθνείς επιστρέφουν στις προπονήσεις και ενόψει Απόλλωνα υπάρχουν τρεις επιστροφές σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Άρνασον που μετρά και 90 λεπτά με την Ισλανδία, ο Κατελάρης που πήρε επίσης χρόνο στην Εθνική Κύπρου, ο Φλορέσκου (ήταν τιμωρημένος) και ο Κωνσταντινίδης. Ο Άρνασον και πιθανότατα ο Κατελάρης θα είναι βασικοί. Εκτός πλάνου ο Μαργκάσα που έχει δύο κίτρινες.

Κεκλεισμένων των θυρών
Θυμίζουμε ότι ο αγώνας με τον Απόλλωνα είναι κεκλεισμένων των θυρών, αφού η Ομόνοια κουβαλά τιμωρία άλλης μίας αγωνιστικής. Δικαίωμα εισόδου έχουν συνταξιούχοι και παιδιά κάτω των 12. Επίσης γυναίκες που θα συνοδεύουν παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα