Απογοήτευση από το αποτυχημένο αποτέλεσμα

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Παρά την προσπάθεια των διεθνών, η Εθνική μας δεν μπόρεσε να πετύχει τον στόχο της

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Χριστάκης Χριστοφόρου, στη συνέντευξη Τύπου την προηγούμενη ημέρα του αγώνα με την Εσθονία, χαρακτήρισε την αναμέτρηση τελικό. Την έκρινε ως κομβικής σημασίας, καθώς ακολουθούν μια σειρά αγώνων κατά τους οποίους η Εθνική μας ομάδα μπορεί να έχει βαθμολογικό όφελος.

Σε αυτόν λοιπόν τον τελικό, τον αγώνα κομβικής σημασίας, δεν κατακτήσαμε τους τρεις βαθμούς, κάτι που συνιστά αποτυχία.Αυτό γιατί, στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Εθνικής Ανδρών,

ο Χριστάκης Χριστοφόρου είχε θέσει ως στόχο τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή.

Μετά από πέντε αγώνες, η Εθνική μας ομάδα μετρά μόνο τρεις βαθμούς κερδίζοντας μόνο το Γιβραλτάρ. Όταν δεν καταφέρνεις να επικρατήσεις στην έδρα σου επί της δεύτερης πιο ασθενέστερης ομάδας, τότε δεν μπορείς να στοχεύεις στη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή.

Φοβήθηκε τον αγώνα
Οι αιτίες της μη κατάκτησης της νίκης, αρκετές, εκ των οποίων κάποιες είναι ότι δείξαμε μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σεβασμό στον αντίπαλο απ' ό,τι έπρεπε. Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει, και όχι άδικα, ότι ο Χριστάκης Χριστοφόρου φοβήθηκε τον αγώνα. Δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας.

Δημιουργήσαμε και χάσαμε ευκαιρίες με την μπάλα να μη μας κάνει το χατίρι. Ο Φινλανδός Βιλ Νεβαλάινεν «έκλεισε» τα μάτια σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις πέναλτι. Κάπως άργησαν να γίνουν και οι κινήσεις από τον πάγκο και ήρθε το ισόπαλο αποτέλεσμα. Από την άλλη, όμως, οι διεθνείς μας πάλεψαν, προσπάθησαν και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ότι δεν έδωσαν τα πάντα για τη νίκη.

Σαφώς η επόμενη ημέρα του ισόπαλου αποτελέσματος έχει φέρει προβληματισμό και απογοήτευση. Όμως δεν είναι η ώρα για τον απόλυτο μηδενισμό, γιατί ως λαός το έχουμε αυτό το «προσόν» μετά από μια αποτυχία. Ναι, όλοι περιμέναμε και θέλαμε να νικήσει η Εθνική μας ομάδα, το ίδιο και ο Χριστάκης Χριστοφόρου, το ίδιο οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι ιθύνοντες της ΚΟΠ.

Θα πρέπει να συνεχιστεί η πολύ καλή δουλειά που γίνεται σε όλες τις εθνικές ομάδες και στο τέλος όλων των διοργανώσεων θα κριθούν οι πάντες. Το να ξεκινήσει μια συζήτηση για το αν μπορεί ή όχι ο Χριστοφόρου ή για το αν θα έπρεπε να είχε άλλον προπονητή είναι άσκοπο. Θα πρέπει να αφεθεί να συνεχίσει το έργο του και στο τέλος θα γίνει ταμείο. Όμως χρειάζονται και τα αποτελέσματα. Αυτό και για θέμα ψυχολογίας των διεθνών ποδοσφαιριστών αλλά και για τον κόσμο.

Από την προηγούμενη διοργάνωση ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την Εθνική ομάδα. Σε αυτή τη διοργάνωση κανείς δεν έθεσε τον στόχο της πρόκρισης, όμως θα πρέπει να παίρνουμε τα αποτελέσματα ώστε ο κόσμος να μένει ικανοποιημένος και να αυξηθεί, έτσι ώστε στην επόμενη διοργάνωση (προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος) να θέσουμε τον στόχο της πρόκρισης. Τα βήματα ανόδου δεν γίνονται από τη μια ημέρα στην άλλη, χρειάζεται χρόνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα