Η προσφορά των τμημάτων φυσιοθεραπείας του ΟκΥΠΥ

Πολύπλευρη είναι η προσφορά των τμημάτων φυσιοθεραπείας του ΟκΥΠΥ.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, η Εκπρόσωπος των τμημάτων φυσιοθεραπείας του ΟκΥΠΥ, δρ. Ματίνα Λάμαρη Παιδιατρική φυσιοθεραπεύτρια είπε ότι οι φυσιοθεραπευτές του ΟκΥΠΥ παρέχουν υπηρεσίες τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς ασθενείς.

Οι φυσιοθεραπευτές επισκέπτονται καθημερινά όλες τις κλινικές αλλά και ΜΕΘ των νοσηλευτηρίων. Παρέχουν θεραπεία ανάλογα με την πάθηση και τις ανάγκες

των ασθενών της κάθε κλινικής. Σε όλα τα νοσηλευτήρια του ΟκΥΠΥ λειτουργούν φυσιοθεραπευτήρια με σύγχρονο εξοπλισμό. Εκεί εξυπηρετούνται κυρίως εξωτερικοί ασθενείς, από την κοινότητα. Σε όλες τις πόλεις λειτουργούν και παιδιατρικά τμήματα φυσιοθεραπείας.

Τα πιο συχνά περιστατικά στα φυσιοθεραπευτήρια του ΟκΥΠΥ είναι κυρίως ασθενείς με μυοσκελετικά προβλήματα αλλά και αποκατάσταση μετά από χειρουργικές επεμβάσεις. Εξυπηρετούνται επίσης περιστατικά που αφορούν ασθενείς με νευρολογικά προβλήματα.

Παρέχονται υπηρεσίες αξιολόγησης για παροχή οικονομικής βοήθειας για απόκτηση τροχοκαθισμάτων ή άλλων βοηθημάτων. Μέσω αυτού του τμήματος επίσης, παρέχονται επίσης υπηρεσίες έγκαιρης παρέμβασης σε πρόωρα βρέφη, σε παιδιά με αναπτυξιακά προβλήματα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα