Η προετοιμασία του γιορτινού τραπεζιού δεν είναι εύκολη υπόθεση

Λίγες ημέρες απέχουν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Είναι ήδη η κατάλληλη στιγμή να σκεφτείτε το μενού για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας. Το PUNIN WINE προτείνει ιδέες για τον εορτασμό και συστήνει τα πιάτα που πρέπει να έχετε στο εορταστικό σας 

τραπέζι.

Στην Ανατολή, σε κάθε σύμβολο τύχης προσδίδονται χρώμα και ανήκει σε ένα από τα πέντε στοιχεία: χρυσό, γη, ξύλο, νερό και φωτιά. Ο προστάτης του έτους 2024 θα είναι ο Πράσινος Ξύλινος Δράκος, που εμφανίστηκε τελευταία φορά στην Γη πριν από 60 χρόνια, το 1964.

Κατά την γνώμη των κατοίκων της Ανατολής, το Έτος του Δράκου θα φέρει επιτυχία και τύχη. Επειδή οι ξυλώδεις δυνάμεις είναι δυνάμεις επιτυχίας, ανάπτυξης και εξέλιξης. Γι' αυτό πρέπει να προετοιμαστείτε καλά για το καλωσόρισμα του αγαπημένου καλεσμένου, προσφέροντάς του τα αγαπημένα του φαγητά..

Τι λοιπόν θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο  του  Δράκου;

Ο Δράκος είναι ένα ασυνήθιστο πλάσμα  που λατρεύει την ένταση και την καινοτομία . Γι' αυτό, το εορταστικό τραπέζι σας πρέπει να  πλημμυρίζει με λιχουδιές, προκειμένου να ικανοποιήσετε τον ουράνιο συμβολισμό της ερχόμενης χρονιάς.

Για ορεκτικό, σας προτείνουμε σαλάτες με λαχανικά και θαλασσινά.

Για παράδειγμα, μια ασυνήθιστη σαλάτα με ρόκα (1 συσκευασία), γαρίδες (250 γρ), αβοκάντο (1 τεμ.), λιαστές ντομάτες (100 γρ) και κουκουνάρια (50 γρ), σερβιρισμένο με  λάδι, λεμόνι και αλάτι.

Όσον αφορά το θέμα, μαγιονέζα  και τα πολύ πικάντικα φαγητά , καλό είναι να αποφεύγονται.

Για ορεκτικό λαχανικά και τυριά που ταιριάζει άψογα το Prosecco από την Βενετία. Το Prosecco Ruggeri Giall’oro προέρχεται από την πιο κύρια περιοχή της περιοχής - τον δήμο της Βαλντομπιαντένε. Φρέσκο και ελαφρύ, το Prosecco Ruggeri Giall’oro θα χαρίσει σε σας και στους  καλεσμένους σας γιορτινή διάθεση.

Για το κυρίως γεύμα, στον Δράκο αρέσουν τα φαγητά με μοσχαρίσιο, αρνίσιο και χοιρινό σε οποιαδήποτε μορφή, τηγανητό ψητό ή ακόμα και  βραστό. Το σύμβολο της χρονιάς δεν έχει προτιμήσεις όσον αφορά την μέθοδο μαγειρέματος, το σημαντικό είναι η ποικιλία. Για παράδειγμα, μπορείτε να ψήσετε μια μοσχαρίσια μπριζόλα, γεμιστό με σκόρδο και αρωματισμένο με τα αγαπημένα σας μπαχαρικά στο φούρνο. Επίσης, μπορείτε να σερβίρετε πιατέλα κρεάτων και  σπιτικό πατέ φτιαγμένο από μοσχαρίσιο συκώτι,

Για πιατέλα με κρεάτων σας συστήνουμε ένα ξηρό κόκκινο κρασί από την Τοσκάνη. Το Brunello di Montalcino Argiano που κατέκτησε  την πρώτη θέση στην ετήσια κατάταξη Top-100 του κορυφαίου αμερικανικού περιοδικού, αφιερωμένου στον κόσμο του κρασιού και της υψηλής γαστρονομίας, το Wine Spectator. Το Brunello di Montalcino είναι ένα από τα καλύτερα  της ποικιλίας Sangiovese. Το Tenuta Argiano είναι ένα από τα αναγνωρισμένα μεγάλα ονόματα της περιοχής. Το Brunello τους είναι μαλακό, φρουτώδες, με ώριμη βελούδινη γεύση. 

Επίσης, ο Δράκος λατρεύει  καλομαγειρεμένα και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Μπορείτε, για παράδειγμα, να ετοιμάσετε ή να παραγγείλετε ένα σολωμό στη σχάρα ή να ψήσετε Dorado με ιταλικά βότανα.

Για τα ψάρια και τα θαλασσινά, σας προτείνουμε ένα μπουκάλι λευκό κρασί από τη Γαλλία, από την περιοχή  του κορυφαίου ποταμού Λουάρ. Το Pouilly Fume Haute Densite Chateau de Tracy δεν μπορεί παρά να σας ενθουσιάσει. Η ιστορική έπαυλη Chateau de Tracy είναι μία από τις παλαιότερες στην περιοχή. Από τον 14ο αιώνα ανήκει στην  ίδια οικογένεια. Η περιοχή Pouilly Fume εξειδικεύεται σε κρασιά από την ποικιλία Sauvignon Blanc. Αυτή η ποικιλία, που συνήθως δίνει έντονα, φρέσκα κρασιά με έντονες νότες λαχανικών, βοτάνων και πράσινων φρούτων, στα εμπειρότερα χέρια των οινοποιών του Chateau de Tracy μεταμορφώνεται. Τα κρασιά του κτήματος είναι επιβλητικά, στιβαρά και αριστοκρατικά. Η απαλή φρουτώδης γεύση συνδυάζεται με απαλές νότες βανίλιας, και βουτυράτου ελαίου, που συνοδεύουν την ωρίμανση στο βαρέλι.

Αν φτάσετε στο επόμενο στάδιο του γλυκού, τότε στο τραπέζι σας θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχει μία  ποικιλία διαφόρων ξηρών καρπών και τροπικών φρούτων.

Τα καρπούζια συμβολίζουν την ισχυρή υγεία, τον πλούτο και την μακροζωία. Στο τραπέζι πρέπει να υπάρχουν αμύγδαλα, κουκουνάρια, καρύδια, μακαντάμια και άλλα.

Τα φρούτα συμβολίζουν τον πλούτο και την επιτυχία. Στο γιορτινό τραπέζι σας  ταιριάζουν εξαιρετικά ο ανανάς, η παπάγια, το φρούτο του πάθους (passion fruit ), οι μπανάνες και  το μάνγκο.

Για το επιδόρπιο, ταιριάζει άριστα το γλυκό κρασί Kracher Cuvee Auslese από την Αυστρία - ένα από τα καλύτερα γλυκά κρασιά του Παλαιού Κόσμου. Η οικογένεια Kracher είναι πραγματικοί λάτρεις των γλυκών κρασιών. Αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά της περιοχής τους, έχουν αναβαθμίσει την παραγωγή υψηλής ποιότητας γλυκού κρασιού από σταφύλια που πλήττονται από botrytis σε έναν νέο επίπεδο ποιότητας και ποσότητας. Ένας εκλεκτός συνδυασμός ποικιλιών Βελσλίνγκ, Σαρντονέ και Πινό Μπλαν θα σταθεί εκλεπτυσμένος, φρέσκος, φρουτώδης και πολύ ευχάριστος στο ποτήρι σας.

Το αλκοόλ για το γιορτινό σας τραπέζι, καθώς και δώρα και σετ δώρων, μπορείτε να τα βρείτε στο  κατάστημα κρασιών PUNIN WINE: είτε από το κατάστημα στη Λεμεσό, είτε online στον ιστότοπο puninwine.com με δυνατότητα αποστολής.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ειδικά για εσάς με τον προωθητικό κωδικό "sigmalive", η αγορά κρασιού και αφρώδης κρασιού θα έχετε έκπτωση  10%.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά! Σας περιμένουμε για αλκοόλ, για δώρα και γιορτινή διάθεση στο  PUNIN WINE!

puninwine.com

PUNIN WINE BOUTIQUE

Γεωρ. Α' 67, Γερμασόγεια 4047

99 305276

10.00 - 23.00

 

Keywords
Τυχαία Θέματα