Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

Οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας και εκπρόσωποι τους συνέχισαν και σήμερα Τετάρτη τις προεκλογικές τους τοποθετήσεις και δραστηριότητες, με περιοδείες, δηλώσεις και ανακοινώσεις για διάφορα θέματα, που απασχολούν, μεταξύ άλλων, την οικονομία, το Κυπριακό, την εκπαίδευση και την επικαιρότητα. 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε σήμερα στο πλαίσιο της συνάντησής του με το Διοικητικό Συμβούλιο του Cyprus Investment Funds

Association, στη Λευκωσία ότι «η παγκόσμια οικονομία μπαίνει σε ένα ακόμα πιο δύσκολο κύκλο. Είναι το τέλος του φθηνού χρήματος, το τέλος της φθηνής ενέργειας, το τέλος του χαμηλού πληθωρισμού». Για να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά, είπε ο κ. Νεοφύτου, χρειάζεται να θωρακίσουμε την οικονομία μας και εξέφρασε την αισιοδοξία του «πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πιο δύσκολα που έρχονται, να παραμείνει η οικονομία του τόπου δυνατή, για να μπορέσουμε μέσα από την ανάπτυξη της οικονομίας, που θα είναι το όχημά μας, να στηρίξουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη».

Παράλληλα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός με ανακοίνωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι με «την καίρια παρέμβαση της κυβέρνησης, αλλά και τη θετική και υπεύθυνη στάση τόσο της διοίκησης όσο και των οργανώσεων του προσωπικού της ΑΗΚ, ανεστάλησαν τα απεργιακά μέτρα που είχαν προαναγγελθεί». Αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι μέσα από τον διάλογο και τη συνεννόηση μπορούν να επιλυθούν όλες οι διαφορές.

Περιοδεία σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια στη Λευκωσία, πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκλογικού του επιτελείου, σε συνέχεια των επισκέψεων που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα στα δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου, ο κ. Μαυρογιάννης βρέθηκε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Frederick, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τέλος στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ο κ. Μαυρογιάννης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι είναι πολύ σημαντικό να «εξετάσουμε τη σχέση ανάμεσα στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και την δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, προκειμένου να βρούμε τους τρόπους ώστε να υπάρχει συνέργεια και συμπληρωματικότητα». Προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε, έχουμε σχεδιάσει μία ολοκληρωμένη στρατηγική προώθησης των κυπριακών πανεπιστημίων, δημοσίων και ιδιωτικών, στο εξωτερικό, ώστε να προσελκύσουμε φοιτητές και αυριανούς εργαζόμενους στο νέο οικονομικό μοντέλο που οραματιζόμαστε για την χώρα μας.

Για «υπόσκαψη και πόλεμο» των ημικρατικών οργανισμών από την Κυβέρνηση και «αποτυχία» της στον τομέα της ενέργειας έκανε λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι η μόνη επιλογή, για αλλαγή, είναι η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη στις προεδρικές εκλογές. Σε δηλώσεις του, στο πλαίσιο επίσκεψης του στα επαρχιακά γραφεία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, στη Λεμεσό, ο κ. Στεφάνου είπε πως το ΑΚΕΛ διαχρονικά στηρίζει τον ρόλο και την δουλειά που κάνουν οι ημικρατικοί οργανισμοί όπως είναι η Cyta, η ΑΗΚ, η Αρχή Λιμένων, σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

Επιπρόσθετα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι η αναταραχή που υπάρχει στην ΑΗΚ και η πρόθεση για απεργιακές κινητοποιήσεις από μέρους όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αποτελεί έκφραση του γεγονότος ότι αυτή η Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν βοήθησε ποτέ την ΑΗΚ, αλλά την εμποδίζει να κάνει τις επενδύσεις που χρειάζεται να κάνει και αρνείται να δώσει τη δυνατότητα στην ΑΗΚ, επαρκώς να στελεχωθεί για να μπορεί να επιτελέσει τους πολλαπλούς ρόλους που πρέπει να επιτελεί» και έκανε λόγο για μεγάλη αποτυχία της Κυβέρνησης στο ενεργειακό πεδίο.

«Εμείς είμαστε εδώ να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε τον λαό και θα αντιπαρέλθουμε το τοξικό κλίμα που καλλιεργούν κάποιοι για αποπροσανατολισμό», διακήρυξε ψες στη Λεμεσό, μιλώντας στο θέατρο του Λανιτείου Γυμνασίου ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου του κ. Χριστοδουλίδη, ο υποψήφιος δήλωσε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι όπου καλούμαστε να αποφασίσουμε εάν η Κύπρος θα προχωρήσει στη νέα πολιτική εποχή με νέα χαρακτηριστικά που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών και των πολιτών ή εάν θα παραμείνει σε μια προηγούμενη πολιτική εποχή που πρόσφερε όσα είχε να προσφέρει, ολοκληρώνοντας τον κύκλο της προσφοράς της. Προστίθεται ότι ανέφερε ότι ο ίδιος θεωρεί ότι «το μεγάλο διακύβευμα την επομένη των εκλογών για την Κύπρο και τους πολίτες είναι η ενότητα ώστε να πετύχουμε τη μετάβαση στη νέα πολιτική εποχή».

Το Κυπριακό και την κατάσταση στο Βαρώσι συζήτησε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια, σε συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου του υποψηφίου η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΞ και στελεχών του Πολιτικού Γραφείου του κ. Δημητριάδη. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο κ. Δημητριάδης συναντήθηκε επίσης στη Βουλή των Ελλήνων με στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Αναφέρεται ακόμη ότι ο κ. Δημητριάδης συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτριο Βερβεσό καθώς και τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου Ανδρέα Κουτσόλαμπρο με τους οποίους συζήτησε τόσο τα νομικά όσο και τα πολιτικά ζητήματα που αφορούν στο Κυπριακό.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης, με ανακοίνωσή του εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έστω και την υστάτη, πρυτάνευσε η λογική και αναστάλθηκαν τα απεργιακά μέτρα στην ΑΗΚ, που θα έβαζαν σε μεγάλη ταλαιπωρία τους πολίτες αλλά και σε δοκιμασία τις επιχειρήσεις και την οικονομία, μέσα στην κρίσιμη εορταστική περίοδο. Ανέφερε επίσης, ότι «συγχαίρουμε τις εμπλεκόμενες πλευρές για την απόφαση τους να μπουν σε άμεσο διάλογο για λύση των προβλημάτων που υπάρχουν στον Οργανισμό, αφού αυτή είναι και η μόνη ενδεδειγμένη οδός».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα