Χανιά | Έτσι σχεδιάζεται να γίνει το Εκθεσιακό Κέντρο Αγιάς – Παρουσιάστηκε η μελέτη | Photos+Videos

| Photos+Videos

ΈναΧανιά | πολυχώρο που θα συνδιάζει εκθεσιακό κέντρο, συνεδριακό κέντρο, κατασκευαστικό εργαστήριο και ένα κέντρο βιώσιμης ανάπτυξης, σχεδιάζει για τον εκθεσιακό χώρο της Αγιάς το Πολυτεχνείο Κρήτης. Επίσης, σύμφωνα με την μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΚΑΜ, προβλέπεται ένας πλούσιος χώρος σε πράσινο, ένας χώρος ανοικτός καθημερινά για το κοινό.

“Εντός του μεγάλου χώρου δημιουργείται ένα “πατάρι” στο οποίο μπορούν να φιλοξενηθούν

νεογενείς επιχειρήσεις. Σε αυτούς τους χώρους θα φιλοξενηθούν επίσης τα γραφεία της ΠΑΝΕΝΤΕΚ. Οργανώνεται επίσης ένας άλλος χώρος στην δυτική πλευρά του κέντρου, τον οποίο ονόμασαν χώρο έρευνας γύρω από την ανάπτυξη της υπαίθρου. Πρόθεση της ομάδας, είναι να δημιουργηθεί ένα πλέγμα χρήσεων ώστε ο χώρος να είναι ζωντανός που θα συναντιέται κόσμος καθημερινά» είπε ο Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης, Νίκος Σκουτέλης.



«Όλος αυτός ο συνδυασμός των δράσεων είναι σε θέση να τεκμηριώσει τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που έχει το κέντρο και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει την βιωσιμότητά του» δήλωσε ο καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Βαγγέλης Γρηγορούδης.



Η μελέτη αυτή, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης, κ. Αντώνης Παπαδεράκης, προσδιορίζει παρεμβάσεις βελτίωσης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Προσδιορίζει νέες χρήσεις, συμπληρωματικές στις υφιστάμενες για την προώθηση δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης και του εκθεσιακού χώρου.

Επιπλέον προστίθενται δράσεις που έχουν να κάνουν και με την καινοτομία: Προτείνεται η δημιουργία ενός ανοιχτού εργαστηρίου καινοτομίας άνοιχτό στο κοινό όπως επίσης και δράσεις πολιτισμού που αναπτύσει γύρω από τον χώρο του κινηματογράφου.

“Φιλοδοξούμε αυτό να γίνει ένα κέντρο αναπτυξιακών δραστηριοτήτων, συμπληρωματικό σε αυτές που σήμερα υπάρχουν. Μάλιστα έχει σημασία ότι όλη αυτή η δουλειά είναι σε επίπεδο τεχνικών μελετών. Έχουμε μία πλήρη ωριμότητα για ένταξη σε χρηματοδοτήσεις και υλοποίηση του πρότζεκτ” δήλωσε ο κ. Παπαδεράκης.



Δείτε τις φωτορεαλιστικές απεικονίσεις

Σημειώνεται πως το έργο υλοποιήθηκε μέσω Προγραμματικής Σύμβασης του Πολυτεχνείου Κρήτης, της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρίας Κρήτης η οποία είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου και της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία και χρηματοδότησε την υλοποίηση του έργου.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Έτσι σχεδιάζεται να γίνει το Εκθεσιακό Κέντρο Αγιάς – Παρουσιάστηκε η μελέτη | Photos+Videos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα