Η πραγματική εικόνα της κατάστασης υγείας του νεοσύλλεκτου

Εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού αναμένεται να πάρει σήμερα ο νεοσύλλεκτος Εθνοφρουρός του ΚΕΝ Πάφου, ο οποίος υπέστη θερμική εξάντληση, ηλίαση αλλά και αφυδάτωση σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive ο νεοσύλλεκτος εξακολουθεί να είναι εξαντλημένος, είναι όμως καλύτερα από ότι χθες.

Ο νεοσύλλεκτος σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του ένιωθε τάσεις λιποθυμίας και ότι έχανε το φως του, ύστερα από άσκηση που πραγματοποιήθηκε

για ένταξή του στα ΟΥΚ.

Να πούμε ότι η θερμική εξάντληση έχει αρκετά κοινά συμπτώματα με τη θερμοπληξία και αποτελεί την αντίδραση του σώματος σε υπερβολική απώλεια νερού και άλατος με τον ιδρώτα. Περισσότερο επιρρεπή σε αυτή την κατάσταση είναι όσοι εργάζονται ή αθλούνται σε θερμό περιβάλλον.

Στα προειδοποιητικά συμπτώματα θερμικής εξάντλησης περιλαμβάνονται τα εξής:

Έντονη εφίδρωσηΩχρότηταΜυϊκές κράμπεςΚόπωση και αδυναμίαΑίσθημα ζάληςΚεφαλαλγίαΝαυτία ή εμετόςΥπόταση και λιποθυμία

Αλαλούμ στην ενημέρωση των γονιών του νεοσύλλεκτου

Χθες επικράτησε αλαλούμ σε σχέση με το νέο περιστατικό υγείας νεοσύλλεκτου στρατιώτη. Πατέρας κατήγγειλε επώνυμα, πρώτα στο Sigmalive και μετά μπροστά στις κάμερες τηλεοπτικών σταθμών, λανθασμένη ενημέρωση από αξιωματικούς του ΚΕΝ Πάφου, καθώς ενώ ο νεοσύλλεκτος ήταν στο νοσοκομείο με ορρούς, οι αξιωματικοί του ΚΕΝ Πάφου ενημέρωναν τον πατέρα, ότι ο γιος του ήταν καλά και κατευθυνόταν στο στρατιωτικό νοσοκομείο BMH στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον πατέρα, ο Διοικητής του ΚΕΝ Πάφου, του ανέφερε ότι ο γιος του είναι στο στρατιωτικό νοσοκομείο BMH στη Λευκωσία, την ώρα που ο νεαρός βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Η απάντηση του ΓΕΕΦ

Σύμφωνα με το ΓΕΕΦ, ο πατέρας ήταν ενήμερος για την κατάσταση από την πρώτη στιγμή, γεγονός που ισχύει, καθώς ο πατέρας είχε ενημερωθεί την πρώτη στιγμή. Το ζήτημα είναι το τι ακολούθησε τις επόμενες ώρες στην ενημέρωση των γονιών.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, δεν απαντά σε συγκεκριμένα ερωτήματα όπως για παράδειγμα για την χθεσινή ασυνεννοησία στην ενημέρωση, την οποία καταγγέλλει ο πατέρας. Ο πατέρας μας ενημέρωσε ότι χθες αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο, του είπε ότι υπήρξε ασυνεννοησία και προσπάθησε να υποβαθμίσει το συγκεκριμένο περιστατικό.

Χρονικό του περιστατικού

Την Τρίτη, 12 Ιουλίου, ο νεοσύλλεκτος εθνοφρουρός συμμετείχε σε άσκηση δρόμου 1,600 μέτρων, την οποία και ολοκλήρωσε με επιτυχία. Ωστόσο, όπως μας εξηγεί ο πατέρας του, όταν κάθισε για να ξεκουραστεί έχασε το φως του. Μεταφέρθηκε με έντονους πονοκεφάλους στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου και υπεβλήθη σε εξετάσεις και κρατήθηκε για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Sigmalive ο πατέρας του, την Τετάρτη δέχθηκε αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα από τους αξιωματικούς του γιου του, οι οποίοι και τον διαβεβαίωναν ότι το παιδί του είναι καλά.

Το πρωί της Τετάρτη (13 Ιουλίου 2016), ο υποδιοικητής τηλεφώνησε στον πατέρα του νεοσύλλεκτου και τον ενημέρωσε ότι ο γιος του μεταφέρεται πίσω στο ΚΕΝ Πάφου. Γύρω στις 13:30 το μεσημέρι ο πατέρας του νεοσύλλεκτου επικοινώνησε με τον Διοικητή, ο οποίος του είπε "μα είναι από τις 8 το πρωί που έστειλα το παιδί σας στο BMH για να δούμε εάν θα παραμείνει στα ΟΥΚ. Δεν σας ενημέρωσαν;".

Ο πατέρας πήρε ακολούθως τηλέφωνο στο κινητό του γιου του. Το τηλέφωνο απάντησε εθνοφρουρός φίλος του νεοσύλλεκτου, ο οποίος και ενημέρωσε τον πατέρα ότι το παιδί μεταφέρθηκε εκ νέου στο Νοσοκομείο Λεμεσού με αιμορραγία.

Keywords
Τυχαία Θέματα