Η παράταση του Άρθρου 50 επί τάπητος στη συνάντηση Μέι-Μακρόν

Το αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου για παράταση του Άρθρου 50 για το Brexit έως τις 30 Ιουνίου συζήτησε η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η κ. Μέι επισκέφθηκε το Παρίσι και νωρίτερα το Βερολίνο για συνομιλίες με την Καγκελάριο Μέρκελ ενόψει του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Τετάρτης

για το Brexit.

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός σημείωσε ότι επιθυμεί να έχει η χώρα της το δικαίωμα να αποχωρήσει νωρίτερα από την ΕΕ, εφόσον έχει επικυρωθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων η Συμφωνία Αποχώρησης.

Ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο Μακρόν για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες με το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης με σκοπό να συμφωνηθεί μία λύση που θα σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016 υπέρ του Brexit, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι δυο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις προσεχείς Ευρωεκλογές, στις οποίες το Ηνωμένο Βασίλειο θα συμμετάσχει εφόσον δεν έχει επικυρωθεί η συμφωνία του Brexit πριν από τις 22 Μαΐου.

Η Τερέζα Μέι είπε στον Εμανουέλ Μακρόν ότι η Κυβέρνησή της εργάζεται «πολύ σκληρά» για να αποφύγει την ανάγκη για συμμετοχή στο Ευρωεκλογές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα