Η Πάφος τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

H Πάφος τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με την καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Γεωργίου Γρίβα – Διγενή, τον χαιρετισμό της οποίας δέχθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Οικονομικών σε σύντομη δήλωσή του ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και καθώς και κάθε καλό στην πόλη και επαρχία Πάφου.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών εκπαιδευτηρίων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, σπουδαστών Ανώτερης και Ανώτατης

Εκπαίδευσης, Παλαιών Πολεμιστών, μελών σωματείων και άλλων φορέων και τμημάτων της Εθνικής Φρουράς.

Πριν την παρέλαση τελέστηκε δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, χοροστατούντος του Πανιεροτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεωργίου, συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο της πόλης.

Της δέησης προέστη ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος ενώ απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς απέδωσε τιμές, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τον πανηγυρικό εκφώνησε ι η Δρ. Πόλα Χατζηνεοφύτου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη Στήλη 28ης Οκτωβρίου από τις αρχές της Πάφου.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την ανοικτή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου, που παραθέτουν στις 7.00 μ.μ. η Ιερά Μητρόπολη Πάφου, ο Δήμος Πάφου και η Εθνική Φρουρά.

Σημειώνεται πως χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε Πανδημοτική Εορταστική Εκδήλωση στο Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’ Πάφου με ομιλητή τον Σωτήρη Ριζά, Διευθυντή Ερευνών του Κέντρου Έρευνας Ιστορίας Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: «Προοπτικές για την Κύπρο κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά το τέλος του Β` Παγκοσμίου Πολέμου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα