Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ έδωσε «δώρο» γήπεδο στη Τσετίνκαγιά χωρίς την έγκριση ΚΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς την έγκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ παραχώρησε το πρώην γήπεδο της Τσετίνκαγιά, εντός της νεκρής ζώνης, στο κατοχικό καθεστώς. Κάτι που προκάλεσε πανηγύρια στο ψευδοκράτος.

Χωρίς να ζητήσει την επίσημη συγκατάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, παραβίασε τη διαδικασία και παραχώρησε το γήπεδο της ΤσετίνΚαγιά, εντός της νεκρής ζώνης της Λευκωσίας, στο ψευδοκράτος.

Αυτό αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο Σίγμα, οι οποίες, δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους, τόσο για αυτή την απόφαση, όσο και για την

στάση που τηρείται διαχρονικά. Όπως ανέφεραν, έκαναν ήδη διαβήματα και αναμένουν αυτή η απόφαση να αλλάξει.

Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισαν ότι δεν διετείνοντο αρνητικά σε αυτή την πρόταση, ως ένα Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Νοουμένου ότι θα υπήρχαν ανταλλάγματα.

Οι δύο πλευρές, πάντως, δίνουν και διαφορετική ερμηνεία για το περιεχόμενο της παραχώρησης. Ο λεγόμενος «Υπουργός Εξωτερικών» Ταχσίν Ερτογρούλογλου, ανέφερε πως το γήπεδο θα επιστραφεί για χρήση στο σύλλογο Τσετίνκαγια, τόσο για αγώνες, όσο και για προπόνηση.

Από την άλλη, η Λευκωσία υποστηρίζει ότι η συζήτηση αφορούσε μόνο χρήση για προπονήσεις, ενώ το γήπεδο θα μπορούσε να φιλοξενήσει και άλλες δικοινοτικές δράσεις.

Τραγική ειρωνεία είναι πως τουρκοκυπριακά Μέσα αναφέρουν πως άρχισαν ήδη οι εργασίες επισκευής. Τις οποίες θα χρηματοδοτήσει η Τουρκία, στη βάση του πρωτοκόλλου που υπέγραψε με το ψευδοκράτος.

Σημειώνεται ότι το γήπεδο βρίσκεται σε περιοχή της νεκρής ζώνης, την δικαιοδοσία της οποίας έχει η Κυπριακή Δημοκρατία, ωστόσο, στη βάση των συμφωνιών, παραχωρήθηκε στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ για επιτήρηση της γραμμής κατάπαυσης του πυρός.   

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: Κατεχόμενα: Κομματικές προσλήψεις στο Βαρώσι

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Τσετίνκαγιά, ΚΔ ΒΙΝΤΕΟ,ounfikyp, tsetinkagia, kd vinteo