Η ώρα της κάλπης για το ψευδοκράτος

Σήμερα Κυριακή διεξάγονται στα κατεχόμενα εδάφη οι λεγόμενες βουλευτικές εκλογές.

Συνολικά, 379 υποψήφιοι από 8 κόμματα και 9 ανεξάρτητοι υποψήφιοι διεκδικούν μια από τις 50 έδρες της ψευδοβουλής.

Ιδιαίτερα σημαντικό αναμένεται να είναι το αποτέλεσμα για την Κυπριακή Δημοκρατία, καθότι αυτό θα καθορίσει - εν μέρει - την πορεία των διαπραγματεύσεων, αφού οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από την σχέση εξάρτησης ή μη που η νέα

λεγόμενη κυβέρνηση συνασπισμού θα αναπτύξει με την Άγκυρα.

Κληθείς να σχολιάσει σχετικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς και ανάλογα θα αντιδράσουμε και θα δράσουμε».

Τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα των λεγόμενων εκλογών αναμένεται να γίνουν γνωστά απόψε μετά τα μεσάνυχτα και πριν το πρωί της Δευτέρας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικής Ενότητας και ψευδοπρωθυπουργός, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν σε συγκέντρωση στη κατεχόμενη Λευκωσία «θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέριμας ώστε σε συνεργασία με την Τουρκία και το «λαό» να χαράξουν έναν νέο οδικό χάρτη στο Κυπριακό», προσθέτοντας ότι εάν οι συνομιλίες αρχίσουν εκ νέου, δεν θα είναι ανοικτού τέλους αλλά σύντομης διάρκειας και επικεντρωμένες σε ένα αποτέλεσμα.

Σε περίπτωση επανέναρξης των συνομιλιών, είπε, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την κυριαρχία τους, την ισότητα, τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, τη διζωνικότητα, τις τουρκικές εγγυήσεις και την παρουσία του τουρκικού στρατού.

Ο ψευδοπρωθυπουργός ζητά ψήφο στο Κόμμα εθνικής ενότητας ώστε να βγει αυτοδύναμο και να σχηματίσει μόνο του λεγόμενη κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα