«Η Ομόνοια κοιτάζει τους αντιπάλους στα μάτια»

Με αφορμή τον αποψινό πρώτο αγώνα της Ομόνοιας με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των πράσινων, Κώστας Καλοθέου, σε δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο, ανέφερε ότι η Ομόνοια απόψε πρέπει να παίξει για να κερδίσει και όχι για την ισοπαλία. Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος πως η ομάδα θα έχει γενικά μια καλή πορεία και φέτος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

«Πρόκειται για μια ικανότατη ομάδα, πολύ έμπειρη, η οποία τροφοδοτεί την Εθνική Κροατίας με πολλούς ποδοσφαιριστές και παίζει στην έδρα της. Όσες ομάδες προσπάθησαν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα με την ισοπαλία,

κατά 90% αποτυγχάνουν. Τα τελευταία δυο χρόνια η Ομόνοια έκανε αρκετά βήματα μπροστά, ειδικά στην Ευρώπη και ευελπιστούμε αυτό να την βοηθήσει απόψε στο Ζάγκρεμπ».

Στη συνέχεια, ο κ. Καλοθέου εξέφρασε την άποψη ότι η Ομόνοια θα πρέπει να πάει να κερδίσει και όχι να βολευτεί με την ισοπαλία.  

«Θεωρώ πως οι μεγάλες ομάδες δεν πάνε να πάρουν απλά θετικό αποτέλεσμα, αλλά να κερδίσουν. Καμία ομάδα δεν έχασε πριν μπει στον αγωνιστικό χώρο. Αν είναι καλύτερος ο αντίπαλος, ας το αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μπεργκ γνωρίζει πως οι δυο αναμετρήσεις θα διαρκέσουν 180 λεπτά. Είναι δυο σοβαρές, πειθαρχημένες και καλές ομάδες. Δεν πρέπει η Ομόνοια να σταθεί στο γεγονός ότι η Ντινάμο απέκλεισε πέρυσι την Τότεναμ, με εκπληκτικό τρόπο (0-2, 3-0)».

Για το γεγονός ότι η Ομόνοια θα παραταχθεί με το περσινό ρόστερ: «Είναι θετικό αυτό και είναι χαρακτηριστικό της Ομόνοιας τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα έχει ομοιογένεια και προσθέτει κάθε χρόνο 2-3 καλούς ποδοσφαιριστές. Το ίδιο και οι Κροάτες που κράτησαν τον βασικό τους κορμό. Δεν γνωρίζουμε σε ποια κατάσταση είναι οι ποδοσφαιριστές του αντιπάλου μετά το EURO».

Για τις πιθανότητες της Ομόνοιας: «Οι πιθανότητες είναι σχεδόν μοιρασμένες. Η Ομόνοια δεν είναι καταδικασμένη και ούτε τρομαγμένη. Με αυτή τη νοοτροπία γαλουγηθήκαμε στην Ομόνοια. Να κοιτάζουμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια. Γι’ αυτό η ομάδα είναι μεγάλη».

Για τη αβεβαιότητα του γηπέδου και την έξοδο από το ΓΣΠ: «Είναι αρκετά λυπηρό για όλο το φίλαθλοι κοινό. Σκέψου να βλέπουμε Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ στο Δασάκι. Δεν έχουμε κάτι με το συγκεκριμένο γήπεδο, αλλά στην σύγκριση με το ΓΣΠ χάνει. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχουμε εμπιστοσύνη στο συμβούλιο μας ότι θα βρει την καλύτερη λύση για το γήπεδο που αρμόζει στην ομάδα».

Αν είναι αισιόδοξος για την φετινή πορεία της ομάδας: «Ανέκαθεν ήμουν αισιόδοξος. Θεωρώ ότι έχει όλα τα φόντα η Ομόνοια να μείνει στην κορυφή. Θα πρέπει να δούμε και τους αντιπάλους. Όσο καλή ομάδα και να είσαι αν δεν αντιμετωπίσεις τον αντίπαλο δεν γνωρίζει την δυναμικότητά του».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η Ομόνοια,i omonoia