Η οικονομία στο επίκεντρο δηλώσεων Σουτζούογλου και Ερχιουρμάν στα κατεχόμενα

Ο «πρωθυπουργός» και πρόεδρος του ΚΕΕ, Φαϊζ Σουτζούογλου δήλωσε ότι στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια οικονομία, η οποία θα μπορεί να στέκεται στα δικά της πόδια, ενώ ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν ανέφερε ότι το σωστό είναι να σταθούν στα δικά τους πόδια όπως έκαναν και το 2018.



Η οικονομία είναι στο επίκεντρο των δηλώσεων στις προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, μιλώντας σε εκδήλωση προσχώρησης 75 ατόμων στο ΚΕΕ

στον κατεχόμενο Καραβά, ο κ . Σουτζούογλου είπε ότι θέλουν να ενισχύσουν τους τομείς που κινούν την οικονομία και να προσθέσουν νέους τομείς σε αυτή την κατηγορία, σημειώνοντας ότι ήδη διαμορφώνουν αναλόγως και την «νομοθεσία».

Λέγοντας ότι στόχος τους είναι η δημιουργία ισχυρού «υπουργείου οικονομικών», ανέφερε ότι η πολιτική μη αναγνώριση του καθεστώτος δεν πρέπει να σημαίνει ότι θα βιώνουν οικονομικά προβλήματα. «Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε για την τδβκ μια οικονομία που θα μπορεί να στέκεται στα δικά της πόδια», είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Ο πρόεδρος του ΡΤΚ ανέφερε μιλώντας σε εκπομπή στο κανάλι Σιμ ότι είχαν αντιμετωπίσει συναλλαγματική κρίση και κατά την «κυβέρνηση» του τετραμερούς συνασπισμού το 2018 και τότε είχαν αναπτύξει μεθόδους καταπολέμησης της κρίσης, δίδοντας σημασία στην ακρίβεια με σκοπό την προστασία της αγοραστικής δύναμης και την κυκλοφορία του χρήματος στην αγορά.

Αναφέροντας ότι όλοι γνωρίζουν πως δεν έρχονται χρήματα από την Τουρκία, ο κ. Έρχουρμαν ανέφερε ότι όσοι λένε «εγώ αποσπώ καλύτερα τα χρήματα από την Τουρκία» πρέπει να εξηγήσουν γιατί δεν έρχονται ακόμα και τα ποσά για τα ελάχιστα έξοδα που είναι υπό μορφή δωρεάς.

Υπενθυμίζοντας ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του ο «πρωθυπουργός» Σουτζούογλου δεν προσκλήθηκε να μεταβεί στην Τουρκία, ο Τουφάν Έρχουρμαν διερωτήθηκε τι θα λεγόταν αν το ίδιο συνέβαινε με το δικό του κόμμα και κατέληξε λέγοντας ότι «εμείς δεν καβγαδίζουμε πάνω σε αυτά, θέλουμε πλέον οι σχέσεις να εγκατασταθούν σε σωστή βάση». 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα