Θλίψη Ερυθρού Σταυρού για τον θάνατο του Β΄ Αντιπροέδρου

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό λόγω του θανάτου του Τ/κ γιατρού Mustafa Hami που ήταν Β΄ Αντιπρόεδρος του Σταυρού, ο οποίος μαζί με τα συλλυπητήρια προς τη σύζυγο Ceyhun και τον γιο του θανόντος, Neyzat, κάνει εισφορά €2.000 στο τουρκοκυπριακό ίδρυμα για ανάπηρα παιδιά, το οποίο στεγάζεται στον χώρο που πριν από την εισβολή στεγαζόταν το Παιδικό Αναρρωτήριο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού

στην Κερύνεια.
 

Ο Hami πέθανε χθες, 3 Ιανουαρίου και στην ανακοίνωσή του ο Ερυθρός Σταυρός μιλά για έναν αξιοσέβαστο άνθρωπο, ένα πολύτιμο συνεργάτη, ένα αγαπητό φίλο για όσους τον γνώρισαν, ένα ευσυνείδητο γιατρό, ένα εξαίρετο πατριώτη, ένα γνήσιο Κύπριο. «Άνθρωπος ήσυχος, μειλίχιος, χαμηλών τόνων, που τον χαρακτήριζε μια διακριτική αξιοπρέπεια, που πρόβαλλε κραυγαλέα τη θετική ταπεινότητα του χαρακτήρα του».

Στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη μνεία στον επαγγελματισμό του, «τον γιατρό που οι πολλοί ασθενείς του, ιδιαίτερα στα χωριά που υπηρέτησε, τον θυμούνται με ευγνωμοσύνη γιατί ήταν από εκείνους που θεράπευαν τους άπορους ασθενείς τους χωρίς καμιά επιβάρυνση».

Αναφέρει επίσης ότι η άρνησή του να συμβιβαστεί με τις αρχές και τα πιστεύω του, είχε μεγάλο κόστος στην επαγγελματική, αλλά και στην προσωπική και οικογενειακή ζωή του, με αποτέλεσμα να περιπέσει στη δυσμένεια των κατοχικών αρχών και να υποστεί διωγμούς και ακόμα και εκτοπισμό με διορισμούς σε μακρινά χωριά.

Σημειώνει ότι διατέλεσε για κάποια περίοδο και πρόεδρος του τουρκοκυπριακού ιατρικού συλλόγου. Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός αναφέρει τέλος ότι θα ενημερώσει τη Διεθνή Ομοσπονδία Συνδέσμων Ερυθρού Σταυρού Ερυθράς Ημισελήνου για την απώλεια.

Διαβάστε επίσης: Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο 33χρονος Κύπριος τραγουδιστής στις ΗΠΑ (pic)
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θλίψη Ερυθρού Σταυρού, Β΄ Αντιπροέδρου,thlipsi erythrou stavrou, v΄ antiproedrou