Η νοοτροπία της γραφειοκρατίας σε ένα …πάρκο ντροπής -ΦΩΤΟΣ

Η νοοτροπία της μη συντήρησης δαπανηρών έργων, συναντάται στο πάρκο «Ελευθερίας και ειρήνης», το οποίο κατασκευάστηκε το 1999 με δημόσιες δαπάνες.

Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο πάρκο το οποίο ήταν προηγουμένως εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών. Μετά από αγώνες των δημοτών, το εργοστάσιο απομακρύνθηκε δια της απαλλοτριώσεως ενώ ο επιχειρηματίας αποζημιώθηκε.

Σήμερα, το πάρκο, αν μπορούμε να το αποκαλέσουμε έτσι, παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και διάλυσης αφού, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, καμιά προσπάθεια συντήρησης δεν έχει γίνει έκτοτε.

Το Sigmalive

επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Λακατάμιας Λουκά Ιατρού, ο οποίος δήλωσε ότι το πάρκο είναι απαλλοτριωμένο εδώ και χρόνια και ανήκει στο κράτος.

Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Λακατάμιας ζήτησε εδώ και περίπου τρία χρόνια από το κράτος όπως το πάρκο περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου για να αξιοποιηθεί.

Την περασμένη Παρασκευή επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ κράτους και δήμου Λακατάμιας, η οποία προνοεί όπως το πάρκο περιέλθει αισίως στην αρμοδιότητα του δήμου προς αξιοποίηση. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο, στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2015 περιλήφθηκε ένα «σεβαστό» κονδύλι για την εν λόγω αξιοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα