Η νέα "κυβέρνηση" κυριαρχεί στον τ/κ Τύπο

Η ανάληψη σήμερα και επισήμως των καθηκόντων της νέας τετρακομματικής «κυβέρνησης», αλλά και η άγρια δολοφονία ακόμη ενός φοιτητή από την Αφρική στην Αμμόχωστο, κυριαρχούν στον τουρκοκυπριακό Τύπο σήμερα. Η Αφρίκα συνεχίζει τα δημοσιεύματα για τις επιθέσεις εναντίον της και τον ρόλο σε αυτά της τουρκικής «πρεσβείας».

H «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Σχέδιο της πρεσβείας η επιχείρηση λιντσαρίσματος», αναφέρεται σε δηλώσεις του Σενέρ Ελτζίλ, εκ μέρους της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, ότι τα επεισόδια της 22ας Ιανουαρίου ήταν σενάριο που είχε σχεδιαστεί από πριν από την τουρκική «πρεσβεία».

Αλλού αναφέρεται στη δολοφονία ενός ακόμη φοιτητή από τη Νιγηρία στην Αμμόχωστο και τις έξι συλλήψεις υπόπτων για το έγκλημα. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτογραφία με συλληφθέντες από τον ελεύθερο συριακό στρατό, που συνεργάζεται με τις τουρκικές δυνάμεις στο Αφρίν, οι οποίοι έχουν δεμένα μάτια και χέρια και είναι γονατιστοί, με έναν άντρα να κρατά πιστόλι στοχεύοντας το κεφάλι κάποιου και διερωτάται «εσείς στηρίζετε αυτόν τον πόλεμο;».

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν θα δημιουργηθούν νέοι σύμβουλοι», αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Τουφάν Ερχιουρμάν κατά την υπογραφή του «κυβερνητικού πρωτοκόλλου» από τους προέδρους των ΡΤΚ, ΚΛ, ΚΚΔ και ΔΚ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το «τμήμα περιβάλλοντος» έχει εκδώσει 15 πρόστιμα σε καταστήματα για ηχορύπανση και μόλυνση του αέρα. Αλλού γράφει ότι 76χρονος, που μετά από εγκεφαλικό ήταν για 4 μήνες σε κώμα στο «πανεπιστημιακό» νοσοκομείο εγγύς Ανατολή, συνήλθε.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Έκκληση για ‘κοινωνική συναίνεση’», γράφει ότι ο επιχειρηματικός κόσμος είναι ικανοποιημένος από τον σχηματισμό της τετρακομματικής «κυβέρνησης» και κάνουν λόγο για τη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας. Αλλού αναφέρει ότι ένας από τους έξι υπόπτους για τη δολοφονία του Νιγηριανού φοιτητή στην Αμμόχωστο δήλωσε στο «δικαστήριο» μετανιωμένος. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η τ/κ πλευρά απέσυρε τον χάρτη στο εδαφικό.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Πρωτόκολλο και υπουργικό ταμάμ», αναφέρεται στο «κυβερνητικό πρωτόκολλο» που υπογράφηκε χθες και τη λίστα με τα ονόματα του «υπουργικού» που υποβάλλεται σήμερα στον Τ/κ ηγέτη. Αλλού γράφει ότι τρεις θάνατοι σημειώθηκαν σε ένα μήνα λόγω εργατικών ατυχημάτων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι από τους 4 που καταζητούνταν για τη δολοφονία του 28χρονου Νιγηριανού, οι 3 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Αγανάκτηση», γράφει ότι αυτό προκάλεσε στην κοινωνία η είδηση της δολοφονίας ενός ακόμη φοιτητή από αφρικανική χώρα και μάλιστα με τέτοιο τρόπο, αφού έτυχε ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου. Αλλού γράφει ότι η «κυβέρνηση» έκλεισε και σήμερα θα γίνουν οι τελετές παράδοσης παραλαβής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι και πάλι ανέβηκαν οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων λόγω της χειμερινής διακοπής των μαθημάτων στα σχολεία τον Φεβρουάριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα