Η μονάδα που έκανε τον Αττίλα εκπαιδεύεται για προστασία «Γαλάζιας Πατρίδας»

H επίλεκτη μονάδα Υποβρύχιας Επίθεσης (SAT) του τουρκικού στρατού κατέχει τη διάκριση της πρώτης μονάδας κομάντο του ναυτικού της χώρας που επιδιώκει να ενισχύσει την άμυνά της «Γαλάζια Πατρίδα». «Από το Αιγαίο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, η μονάδα παραμένει σε συνεχή ετοιμότητα για επιχειρήσεις που απαιτούν υψηλές δεξιότητες», αναφέρει σχετικό άρθρο της Sabah

H συγκεκριμένη μονάδα που ιδρύθηκε το 1963, ανανεώνει συνεχώς την εκπαίδευση και το οπλοστάσιο της.

«Έντεκα

χρόνια μετά την ίδρυσή τους,  εδραίωσε το όνομα της ως η πρώτη στρατιωτική μονάδα που έκανε απόβαση στην Κύπρο, στο πλαίσιο της Κυπριακής Ειρηνευτικής Επιχείρησης (Αττίλας), που εξασφάλισε την προστασία των Τουρκοκυπρίων που αντιμετώπιζαν την ελληνική καταπίεση. Έκτοτε, έπαιξαν κρίσιμους ρόλους σε επιχειρήσεις που απαιτούσαν τη βοήθειά τους, από τη διάσωση ναυτικών που απήχθησαν από πειρατές στα ανοιχτά της Σομαλίας έως τις στεριανές περιοχές της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Συρίας, όπου βοήθησαν τους συναδέλφους τους στην Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη», σημειώνει. 
 

Φωτογραφία της μονάδας στην από την Τουρκική εισβολή του 1974

Το SAT Private Specialty Course, του οποίου η σύλληψη προηγείται της ίδρυσης της μονάδας κατά ένα έτος, είναι επιφορτισμένο με την εκπαίδευσή τους. Επιλεγμένοι μεταξύ των εθελοντών μελών της Διοίκησης των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων, οι εκπαιδευόμενοι υποβάλλονται σε ένα έντονο πρόγραμμα 52 εβδομάδων που περιλαμβάνει ψυχολογική και σωματική εκπαίδευση.

Ως η μόνη αερομεταφερόμενη μονάδα καταδρομών των ναυτικών δυνάμεων, συμμετέχουν σε αποστολές του ναυτικού που απαιτούν τις υπηρεσίες τους. Το SAT ξεχωρίζει επίσης ως η μόνη μονάδα του τουρκικού στρατού ικανή να χρησιμοποιεί εναέρια οχήματα για την ανάπτυξη φουσκωτών σκαφών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αττίλα, Γαλάζιας Πατρίδας,attila, galazias patridas