LIVE: Άρχισε η δίκη της Χρυσής Αυγής- 69 οι κατηγορούμενοι

Άρχισε σήμερα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δίκη κατά τη μεταπολίτευση με πολιτικές διαστάσεις.

Από την έκβαση της δίκης, η οποία θα διεξαχθεί, παρά τις αντιδράσεις των περιοίκων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις φυλακές Κορυδαλλού, εκτιμάται ότι μπορεί να κριθεί το μέλλον του 3ου σε δύναμη κόμματος της ελληνικής Βουλής.

Στις

πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η Χρυσή Αυγή ψηφίστηκε από το 6,28% του εκλογικού σώματος, και κατέχει 17 έδρες στη νέα Βουλή.

Ήδη τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μελών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, αλλά και υποστήριξης προς τους κατηγορούμενους.

Συνολικά, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή είναι 70 αλλά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 69 πρόσωπα. Και αυτό διότι, μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και μια ανήλικη η οποία θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα