Η Λίβερπουλ κέρδισε τη διαμάχη με τη New Balance

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης κέρδισε την υπόθεση κατά της New Balance, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για συμφωνία με τη Nike, όπως αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα οικονομίας του ποδοσφαίρου, calcioefinanza.  

Η Λίβερπουλ κατηγορήθηκε από τον χορηγό της, ότι αρνήθηκε την τήρηση των όρων της σύμβασης 40 εκατομμυρίων λιρών, που λήγει τον Μάιο του 2020.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η New Balance είχε το δικαίωμα να ανανεώσει τη χορηγία της με τους «κόκκινους» εάν είχε ανάλογη η μικρότερη

προσφορά με οποιονδήποτε άλλο ανταγωνιστή που επιθυμεί νέα συμφωνία με τη Λίβερπουλ.

Ωστόσο, η αγγλική ομάδα, η οποία έχει δεχθεί πρόταση για συμφωνία πενταετούς διάρκειας αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών ετησίως από τη Nike, υποστήριξε ότι η New Balance δεν μπορεί να φτάσει την νέα πρόταση, όσον αφορά το εμπορικό σκέλος και τη διανομή των προϊόντων μάρκας «Λίβερπουλ».

Η απόφαση δικαίωσης της Λίβερπουλ έγινε γνωστή σήμερα το πρωί.

«Για τους λόγους που αναφέρονται στην δίκη, το αίτημα της New Balance απορρίπτεται», ανέφερε το δικαστήριο, ενώ ο εκπρόσωπος της New Balance , Ντάνιελ Όουντκερκ, δήλωσε ότι πρέπει να συζητηθεί πιθανή προσφυγή, αλλά εξήγησε ότι πρέπει να υπάρξει «πραγματική προοπτική επιτυχίας» για να γίνει προσφυγή.

«Η Λίβερπουλ είναι ικανοποιημένη με την απόφαση του δικαστή να αποφασίσει υπέρ του συλλόγου μετά τη δικαστική διαμάχη με τη New Balance», σχολίασε η αγγλική ομάδα.

Η Λίβερπουλ εξήγησε ότι η New Balance δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στη δέσμευση της Nike να πουλήσει προϊόντα της ομάδας σε τουλάχιστον 6.000 καταστήματα παγκοσμίως, 500 εκ των οποίων ανήκουν στην αμερικάνικη εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα