Η Λιλ ολοκλήρωσε το θαύμα, εκθρόνισε την Παρί και το σήκωσε στην Γαλλία!

Γαλλικό έπος από την Λιλ που επικράτησε με 1-2 της Ανζέ και κατέκτησε το Σαμπιονά, σπάζοντας την μονοκρατορία της Παρί Σεν Ζερμέν.

Το να πάρεις πρωτάθλημα στην Γαλλία και να σπάσεις την αυτοκρατορία της ζάπλουτης Παρί Σεν Ζερμέν ξεπερνάει τα όρια του θαύματος. Δεν το πέτυχε η Λιόν,

η Μαρσέιγ, η Μονακό, κάποια ομάδα με φανέλα, κόσμο, πορτοφόλι, αλλά η ταπεινή Λιλ!

Η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ ήξερε ότι κρατούσε την τύχη στα χέρια της και δεν έχυσε την καρδάρα με το γάλα. Βρήκε από το πρώτο μέρος τα γκολ τίτλου που έψαχνε στην έδρα της Ανζέ και με τέρματα των Ντέιβιντ (10’) και Μπουράκ Γιλμάζ (45’) έβαλε από νωρίς τις βάσεις για το 1-2 (το γκολ της τιμής από τον Φουλζινί ήρθε στις καθυστερήσεις) που της έδωσε το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Ένα πόντο πιο πίσω τερμάτισε η Παρί Σεν Ζερμέν που έκανε το καθήκον της απέναντι στην έδρα της Μπρεστ (0-2), αλλά δεν όριζε την τύχη της, ενώ στα προκριματικά του Champions League θα παίξει η Μονακό που τερμάτισε τρίτη μετά το 0-0 στην έδρα της Λανς.

Η Λιόν και η Μαρσέιγ πήραν τα δύο εισιτήρια για το Europa League, ενώ στο φώτο φίνις πήρε την έκτη θέση η Ρεν και μαζί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Εδώ και καιρό είχαν υποβιβαστεί Ντιζόν και Νιμ, ενώ μπαράζ παραμονής / ανόδου απέναντι στην Τουλούζ θα παίξει η ιστορική Ναντ, που αυτοκτόνησε χάνοντας στην έδρα της από την αδιάφορη Μονπελιέ με 1-2.

Keywords
Τυχαία Θέματα