Η Κύπρος στηρίζει την επίλυση της σύγκρουσης στην Α.Ουκρανία

Την πλήρη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στις προσπάθειες επίλυσης της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία, στο πλαίσιο του Σχηματισμού της Νορμανδίας και της Τριμερούς Ομάδας Επαφής του ΟΑΣΕ, εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων, ο οποίος, στο πλαίσιο διεθνούς κινητικότητας για προώθηση των πολιτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία, συμμετείχε στις εργασίες σχετικής Διεθνούς Διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στις 6 Ιουλίου 2017.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του

ΓΤΠ, η Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson, και του Ουκρανού Πρωθυπουργού, Volodymyr Groysman, με τη συμμετοχή κρατών-μελών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του σχηματισμού των G7 και διεθνών οικονομικών οργανισμών.

Η Διάσκεψη στόχευε στην αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα από την Κυβέρνηση της Ουκρανίας, στην αντιμετώπιση των προβληματικών σημείων στη διαδικασία υλοποίησής τους, καθώς και στην ιεράρχηση προτεραιοτήτων για μια πιο αποτελεσματική εφαρμογή τους, το συντομότερο δυνατόν, με έμφαση στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας και της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για προσέλκυση επενδύσεων, αναφέρεται.

Στην παρέμβαση του, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών αναγνώρισε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που γίνονται στο Κίεβο, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη για εστίαση της προσοχής στην εμπέδωση του κράτους δικαίου και στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Ο κ. Ζήνων υπενθύμισε ότι οι Συμφωνίες του Μινσκ πρέπει να εφαρμοστούν από όλες τις πλευρές, έτσι ώστε να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση και η χώρα να επιστρέψει σε πορεία πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ακολούθησαν τεχνοκρατικού χαρακτήρα ενότητες συζήτησης σε σχέση τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στους τομείς της οικονομικής ανάπτυξης, της χρηστής διακυβέρνησης, της διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού, του κράτους δικαίου και της καταπολέμησης της διαφθοράς, καθώς και του τομέα ασφάλειας και άμυνας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα