Η Κύπρος πάγωσε περιουσιακά στοιχεία πλουσιότερου Ουκρανού

Ο Rinat Akhmetov, θεωρείται ως ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με απόφασή του, έχει βάλει «στον πάγο» περιουσιακά του στοιχεία, ύψους 820 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μια μακρόχρονη δικαστική διαμάχη του ιδίου και της μεγαλύτερης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας της Ουκρανίας.

Ανάμεσα σε άλλα περιουσιακά στοιχεία τα οποία επηρεάζονται από το πάγωμα που διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, είναι ένα πανάκριβο διαμέρισμα στη δημοφιλή περιοχή του Hyde Park

στο Λονδίνο. Την εποχή που αγοράστηκε το διαμέρισμα, ήταν η πιο ακριβή ιδιωτική κατοικία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η απόφαση πάρθηκε στις 27 Δεκεμβρίου και περιεχόμενό της δημοσιεύουν σήμερα οι Financial Times.

Η εταιρεία Raga ανήκει σε πρώην Ουκρανό τραπεζίτη, ο οποίος μαζί με άλλους αξιώνουν πληρωμές για την πώληση της σταθερής τηλεφωνίας Ukrtelecom. H εταιρεία Raga πώλησε την Ukrtelecom στην τιμή των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Raga ισχυρίζεται ότι πούλησε την Ukrtelecom στον κ. Akhmetov για $860 εκατ. Το 2013, ο κ. Achmetov έδωσε ως προκαταβολή το ποσό των $100 εκατ. και έκτοτε δεν κατέβαλε τίποτα.

Ο Akhmetov έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση εναντίον του παγώματος περιουσιακών στοιχείων μέχρι τις 8 Ιανουαρίου.

Ο Akhmetov, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, είχε πέρσι περιουσία ύψους 4,6 δισ. δολαρίων, ενώ διαθέτει περιουσιακά στοιχεία σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται με τον άνθρακα, τον χάλυβα, την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες. Μετοχές, επίσης, έχει και στην ομάδα Shakhtar Donetsk.

Keywords
Τυχαία Θέματα