Η Κυπριακή Εταιρεία Δημόσιας Υγείας ως μέλος αντίστοιχης ευρωπαϊκής εταιρείας

Την εγγραφή της ως πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Δημόσιας Υγείας (European Public Health Association – EUPHA), ανακοίνωσε η Κυπριακή Εταιρεία Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η EUPHA αποτελεί τον οργανισμό-ομπρέλα φορέων Δημόσιας Υγείας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στον οποίο συμμετέχουν 45 επιστημονικές

εταιρείες από 35 Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Κυπριακή Εταιρεία Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας ιδρύθηκε ως μη κερδοσκοπικό σωματείο την 23η Φεβρουαρίου 2022, αναφέρεται. Τα μέλη της διεπιστημονικής ιδρυτικής ομάδας της Εταιρείας, προστίθεται, υπηρετούν τη Δημόσια Υγεία μέσα από την εκπαίδευση και την έρευνα σε όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου ή/και την άσκηση της Δημόσιας Υγείας στην κοινότητα και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Στην παρούσα φάση, η Εταιρεία έχει προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, απαρτιζόμενο από 7 ιδρυτικά μέλη, το οποίο ανέλαβε να φέρει εις πέρας τις αναγκαίες προπαρασκευαστικές διαδικασίες μέχρι τις πρώτες εκλογές.

Θα ακολουθήσει ανοικτή πρόσκληση για εγγραφή μελών, ενώ η πρώτη Γενική Συνέλευση Μελών προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2022.

«Όραμα της Επιστημονικής Εταιρείας είναι να συμβάλει στη βελτίωση του επιπέδου υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων υγείας μέσα από μία κοινωνικο-οικολογική θεώρηση των προσδιοριστών της Υγείας. Στόχος είναι η ενίσχυση δράσεων και δραστηριοτήτων Δημόσιας Υγείας στην κοινότητα, η συνεχής ανάπτυξης της έρευνας και η διασύνδεσή της με τη διαδικασία χάραξης πολιτικών υγείας» σημειώνεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ως μέλος της EUPHA, η Εταιρεία θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας (European Public Health Week), η οποία διοργανώνεται σε ετήσια βάση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία και, φέτος, θα λάβει χώρα την εβδομάδα 16-20 Μαΐου.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες λαμβάνουν ποικίλες μορφές και διεξάγονται από οργανισμούς και φορείς σε Ευρωπαϊκό επίπεδο εντάσσονται σε πέντε θεματικές ενότητες (πέντε μέρες-πέντε θεματικές).

Keywords
Τυχαία Θέματα