«Η Φινλανδία έτοιμη σε περίπτωση διακοπής της παροχής ΦΑ από την Ρωσία»

Η Φινλανδία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την περίπτωση που η Ρωσία διακόψει την παροχή φυσικού αερίου, δήλωσε η κυβερνητική επιτροπή ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης μετά από συνεδρίαση την Παρασκευή.

Ο Yπουργός Άμυνας Άντι Καϊκόνεν είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει σχετικό δημοσίευμα, ενώ το Κρεμλίνο είπε ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας ήταν "πιθανότατα φάρσα" και επανέλαβε ότι η εταιρεία φυσικού αερίου

Gazprom παραμένει αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου. Η Gazprom δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Η κρατική εταιρεία Gasgrid Finland δεν είχε ενδείξεις για οποιαδήποτε διακοπή στη ροή φυσικού αερίου την Παρασκευή, δήλωσε εκπρόσωπός της στο Reuters.

«Η Φινλανδία είναι έτοιμη σε περίπτωση αναστολής των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επιτροπή. Η χώρα εισάγει το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού της αερίου από τη γειτονική Ρωσία, αλλά το φυσικό αέριο αντιπροσωπεύει μόνο περίπου το 5% της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας.

Ωστόσο, η απώλεια αυτού του εφοδιασμού με φυσικό αέριο θα σήμαινε ότι η Neste, η Metsa και άλλες εταιρείες στη δασοκομία, τη χημική βιομηχανία και τη βιομηχανία τροφίμων θα πρέπει να βρουν εναλλακτικές πηγές ενέργειας ή να προσαρμόσουν την παραγωγή τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα