«Η κόρη μου τραυματίστηκε από γυαλιά και δεν έκαναν τίποτα»

Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» μίλησε μητέρα μαθήτριας, που κατήγγειλε ότι εδώ και ένα χρόνο που τραυματίστηκε η κόρη της από θραύσματα γυαλιών στη σχολική αίθουσα προσπαθεί να ενημερώσει τους αρμοδίους χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.


Όλα άρχισαν όταν πέρσι, η κόρη της καταγγέλλουσας τραυματίστηκε σε σχολική αίθουσα από θραύσματα γυαλιών.

Όπως είπε η μητέρα, η κόρη της χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση, ενώ ακολούθησαν πολλές επιστολές της καταγγέλλουσας προς τους αρμόδιους, ζητώντας να μάθει ποιες είναι

οι υποχρεώσεις σχολείων και σχολικών εφορειών για γυαλιά που χρησιμοποιούνται στα σχολεία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, χρειάστηκε η πάροδος έξι μηνών για να λάβει απάντηση από το Υπ. Παιδείας, στην οποία ενημερώθηκε ότι μ’ εγκύκλιο του Υπουργείου, με ημερομηνία δημοσίευσης 28/-8/2017, δόθηκαν ειδικές κατευθύνσεις για αντικατάσταση των γυαλιών στα σχολεία ή προσθήκη μεμβρανών για την απαραίτητη ασφάλεια.

«Ακόμα μέχρι σήμερα προσπαθούμε να πετύχουμε το αυτονόητο για την ασφάλεια των παιδιών. Εισπράξαμε κάποιες διαβεβαιώσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες, που φαίνεται, όμως, ότι δεν λύνουν το πρόβλημα», διευκρίνισε.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών Ντίνος Έλληνας, σε τηλεφωνική του παρέμβαση, είπε ότι «τα περισσότερα σχολεία κτίστηκαν σε παλαιότερα χρόνια. Όλα τα παλιά σχολεία δεν έχουν τις απαιτήσεις τού σήμερα».

«Όταν διαπιστωθεί ότι κάπου κινδυνεύει η ασφάλεια των παιδιών, αυτό πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί άμεσα», υπέδειξε και πρόσθεσε ότι «ακόμα και αν δεν έχουν το κονδύλι που απαιτείται, πρέπει να το ζητήσουν από το λογιστήριο του Υπουργείου Παιδείας.

Σ’ ό,τι αφορά την καταγγελία της μητέρας, ο κ. Έλληνας είπε ότι είναι απαράδεκτο, ανεύθυνο και λυπηρό να μην υπάρχουν ακόμα σε σχολικές αίθουσες υαλοπίνακες ασφαλείας.

Από εβδομάδας, οι σχολικές εφορείες μπαίνουν κάτω από νέους κανονισμούς λειτουργίας που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα, μέσα από τους οποίους θα προβλέπεται η τιμωρία όποιων δεν ακολουθούν τη γενική κατεύθυνση και ακολουθούν δικές τους πρακτικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα