Η καθημερινή αιτία θανάτου παγκοσμίως, που ισοδυναμεί με 7 συντριβές Boeing

Στοιχεία σοκ. Ανθρώπινες ψυχές που αν τις «συνοψίσει» κανείς σε ωμή αριθμητική, αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος. Τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα δεν απασχολούν μόνο την Κύπρο αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό επισημάνθηκε σήμερα από τον εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Cyprus Road Safety Forum,

το οποίο άρχισε τις εργασίες του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Jonathon Passmore, παρουσίασε τις δράσεις του ΠΟΥ και το μέγεθος του προβλήματος σε παγκόσμια κλίμακα. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα που έδωσε στην παρουσίασή του: 

«Καθημερινά ανά το παγκόσμιο χάνονται ζωές στους δρόμους που ισοδυναμούν με πτώση 7 αεροσκαφών τύπου Airbus A380».

Ο ίδιος ο κ. Passmore με αφορμή το συνέδριο, απομόνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα στοιχείο που παρουσιάστηκε απ’ την Τροχαία στο πλαίσιο της δικής της παρέμβασης, όπου αναφέρει ότι "ενώ οι μοτοσικλετες αποτελουν μόνο το 7% των εγγεγραμμένων οχημάτων, το ποσοστό των μοτοσικλετων στο σύνολο των τροχαίων είναι 27.7%"

Το διήμερο συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας στην Κύπρο. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας Sam Beever, η Υπουργός Μεταφορών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Υπουργό Παιδείας καθώς και ο Δ/ντης Τροχαίας Αρχηγείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα