Η Καρολίνα θυμάται: Σαν σήμερα, μέσα από το Sigmalive Sports

Σαν σήμερα στο μακρινό 2004 η αθλήτρια μας Καρολίνα Πελενδρίτου πήρε το πρώτο της χρυσό στην πρώτη της συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς. Η Καρολίνα κατακτά την πρώτη θέση στα 100 μ. πρόσθιο, της κατηγορίας SB13, με χρόνο 1.17.32, πετυχαίνοντας νέο παραολυμπιακό ρεκόρ.

Οι Παραολυμπιακοί του 2004 έλαβαν χώρα στην Αθήνα, με την Καρολίνα να ανεβαίνει για πρώτη φορά στο πιο υψηλό σκαλοπάτι του βάθρου.

«Ένιωθα ζαλισμένη από αυτή την επιτυχία, ήταν κάτι το διαφορετικό, ήταν το πρώτο μου χρυσό και πάντα ένα χρυσό έχει διαφορετική σημασία, πόσο μάλλον να είναι και το πρώτο», οι πρώτες κουβέντες της Καρολίνα Πελενδρίτου στο Sigmalive Sports.

Το Sigmalive Sports επικοινώνησε με την 29χρονη «χρυσή» αθλήτρια μας Καρολίνα Πελενδρίτου, κάνοντας μία αναδρομή στο σαν σήμερα της πρώτης της επιτυχίας, ενώ στη συνέχεια η Καρολίνα μας ξεκαθάρισε ότι συγκεντρώνεται στην πορεία των αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ευχαριστούμε την Καρολίνα Πελενδρίτου για το χρόνο της...

Συνέντευξη στην Άντρια Χήρα

Αναδρομή στο 2004:

«Με παίρνεις αρκετά πίσω τώρα (σ.σ γέλια), αλλά είναι μία στιγμή στην καριέρα μου που δεν πρόκειται να ξεχάσω. Ήταν η πρώτη μου Ολυμπιάδα στην Αθήνα όταν είχα πάρει το χρυσό το 2004, σαν σήμερα λοιπόν. Το πρώτο μου χρυσό, ήταν σίγουρα διαφορετικό από τα υπόλοιπα, νιώθεις το κάτι διαφορετικό. Ήταν και η πρώτη μου συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς αγώνες, ήταν το μετάλλιο που μου έδωσε ώθηση για τη συνέχεια. Ένιωσα πολύ διαφορετικά ήταν κάτι το απίστευτο, ήταν στην Αθήνα ήταν διαφορετικό, ήταν γεμάτο το στάδιο, παντού έβλεπες κυπριακές και ελληνικές σημαίες. Άλλο να το νιώθεις. Όταν είχαμε κάνει τον γύρο του θριάμβου θυμάμαι, μου είχαν βάλει τον ύμνο από τους Ολυμπιακούς ενώ μετά άκουσα από τα μεγάφωνα το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου το [Ας αρχίσουν οι χοροί].

Μετά την απονομή δεν είχα καταλάβει τι είχε γίνει εκείνο το βράδυ. Μάλιστα είχα πει το προηγούμενο βράδυ όταν αν κέρδιζα το χρυσό, θα κοιμηθώ μαζί του, έτσι κι έκανα (σ.σ γέλια). Ήμουν σε αρκετά περίεργη φάση, πρώτη φορά ως αθλήτρια το ένιωσα αυτό. Όπως ήταν λογικό εισέπραξα αρκετή αγάπη, το τηλέφωνο μου δεν σταμάτησε να παίζει. Ξέρεις δεν παίρνει και κάθε μέρα η Κύπρος χρυσό μετάλλιο. Πήρα πολύ αγάπη από τον κόσμο, από απλό κόσμο που δεν με ήξεραν. Με καλούσαν σε διάφορα event, μου έδιναν δύναμη, η συνέχεια όμως που ακολούθησε ήταν δύσκολη και επώδυνη».

Για την αγάπη του κόσμου: «Ξέρεις υπάρχουν και αυτοί που μετά από κάποιο διάστημα εξαφανίζονται. Εγώ έβρισκα πάντα την αγάπη του κόσμου που με στήριζε, δεν υπάρχει κανένα συμφέρον και εκεί βλέπεις ότι στο τέλος αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Πέρασα πολλά και μου αρέσει να βοηθάω και αυτούς που ζητάνε τη βοήθεια μου».

Πώς σε βρίσκουμε αυτήν την περίοδο;

«Αυτή την περίοδο προετοιμάζομαι εδώ για αρκετό καιρό για τους αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, για τους τέταρτους συνεχόμενους Παραολυμπιακούς. Ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας μου είναι στην Αθήνα, έρχομαι κάποιες φορές στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Οι συνθήκες δεν είναι ίδιες σε κάθε Ολυμπιάδα είναι διαφορετικές. Αυτό το καλοκαίρι είμαι αντιμέτωπη και με την ηλικία μου όσο κι αν ακούγεται γελοίο σε κάποιους. Είμαι 29 χρονών αλλά 29 χρονών σε αυτό το άθλημα με τόσα που πέρασα εγώ δεν είναι εύκολο, όταν υπάρχουν αυτές οι επιβαρύνσεις τόσων ετών. Είχα πολλούς τραυματισμούς και έχω ήδη κάνει 5 εγχειρίσεις, τρία χειρουργεία στους ώμους και δύο στο γόνατο, όσο και να πεις χαλάνε οι ισορροπίες του σώματος. Εδώ και πέντε χρόνια είμαι με τον Στέλιο τον Κακαβογιάννη, υπάρχει μία καλή χημεία και έχει βρει τις αδυναμίες και τα προτερήματα μου καταφέρνοντας να το προσαρμόσει αυτό στα μέτρα μου. Το 2010, ήταν η τελευταία μου εγχείρηση, τώρα μπορώ να πω ότι είμαι καλά. Κάνω μεγάλη προσπάθεια και εγώ και ο Στέλιος να δουλεύουμε ποιοτικά όχι ποσοτικά».

Για το αν σκέφτεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση: «Ίσως να πλησιάζει η στιγμή, δεν ξέρω... Ο μεγάλος μου στόχος είναι το 2016 που για μένα 9 μήνες είναι αρκετοί. Κάθε μέρα είναι ένας αγώνας και πιστεύω ότι θ’ αλλάξουν αρκετά. Αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα του κάθε αθλητή. Εγώ γενικά σαν άνθρωπος είμαι τύπος αγχώδες και τελειωμανής.

Keywords
Τυχαία Θέματα