Η καλλιέργεια πολιτιστικής συνείδησης στο DNA της Medochemie

Εδώ και δεκαετίες η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie δηλώνει παρούσα σε μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα και πολιτιστικές δράσεις, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της πολιτιστικής συνείδησης.

Στο πλαίσιο της πολύχρονης και πολυσχιδούς της προσφοράς η Εταιρεία στήριξε τη διοργάνωση του τριήμερου αφιερώματος επιστημονικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για τον ποιητή Κ. Π. Καβάφη, με αφορμή τα 160 χρόνια από τη γέννηση

και τα 90 χρόνια από τον θάνατό του, που διοργάνωσε με επιτυχία το Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου «Μιχάλης Πιερής» σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο.

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο  Πολιτιστικό Κέντρο «Μιχάλης Πιερής» Αρχοντικό Αξιοθέας, στην Λευκωσία, συμμετείχαν οι εγκυρότεροι  μελετητές του καβαφικού έργου από όλο τον κόσμο, ενώ στην έναρξη του τριήμερου αφιερώματος αναγνώστηκε χαιρετισμός του Ιδρυτή και Εκτελεστικού Προέδρου της Medochemie Δρος Ανδρέα Πίττα, ο οποίος εξήρε τη συμβολή του αλεξανδρινού ποιητή στην εξέλιξη της Νεοελληνικής Ποίησης.

Η Επιστημονική Ημερίδα Ο «Κύκλος Καβάφη στην Αξιοθέα» ήταν  αφιερωμένη στον Μιχάλη Πιερή, τον ιδρυτή του Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κύπρου και έναν από τους σημαντικότερους σε διεθνές επίπεδο καβαφιστές. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου των εκδηλώσεων λειτούργησε επίσης έκθεση με καβαφικές εκδόσεις και μελετήματα του Μιχάλη Πιερή.

Keywords
Τυχαία Θέματα