Ι. Καλίν: Δεν υπάρχει νομικό κώλυμα για 3η υποψηφιότητα Ερντογάν στις εκλογές

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν, αναφερόμενος στο δικαίωμα για 3η υποψηφιότητα του Ερντογάν δήλωσε ότι «δεν υπάρχει νομικό κώλυμα για τον πρόεδρό μας να είναι υποψήφιος το 2023. Έχουμε δηλώσει πολλές φορές ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές».

Άλλη γνώμη ωστόσο εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ενώ χθες είχε ανακοινώσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι για 3η φορά υποψήφιος πρόεδρος, σήμερα υπό την πίεση του κόμματός του αναδιπλώθηκε κι επισήμανε ότι αν οι εκλογές

γίνουν κανονικά το 2023, τότε αντίκειται στο σύνταγμα το ίδιο πρόσωπο να θέσει για 3η φορά υποψηφιότητα για εκλογές. Μόνο αν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, θα μπορούσε να είναι υποψήφιος, επικαλούμενος και πάλι το Σύνταγμα.

Κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας

Για την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι «η πρόταση του προέδρου μας να φέρει κοντά τον Ζελένσκι και τον Πούτιν είναι πολύ σημαντική. Η Ουκρανία έχει θετική άποψη και αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά και τη θετική απάντηση της Ρωσίας. Η επίσκεψη του κ. Πούτιν στην Τουρκία θα γίνει. Η ημερομηνία θα γίνει γνωστή τις επόμενες μέρες».

Επίσκεψη Χέρτζογκ στην Τουρκία

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου επιβεβαίωσε και την επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ.

«Ο Ισραηλινός πρόεδρος Χέρτζογκ θα επισκεφθεί τη χώρα μας. Υπήρξε μια αλλαγή, αλλά υπάρχει θετική προσέγγιση. Υπάρχουν δύο βασικές διαστάσεις στις σχέσεις μας με το Ισραήλ. Έχουμε διμερείς σχέσεις και μετά είναι η Παλαιστίνη. Το έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα στην ισραηλινή πλευρά. Αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη μας αφορά. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Το Ισραήλ άρχισε να κάνει εποικοδομητικά βήματα στο παλαιστινιακό ζήτημα», σημείωσε.

Οι λογαριασμοί ρεύματος 

Υπό το βάρος των πιέσεων από την τουρκική κοινωνία για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, σε δηλώσεις του στο κανάλι Α Χαμπέρ υποσχέθηκε -για να κατευνάσει τα πνεύματα- ότι «θα υπάρξει σίγουρα ρύθμιση για τους λογαριασμούς ρεύματος».

Ο Καλίν υποστήριξε ότι θα υπάρξει σχετική ανακούφιση κι ότι θα ληφθούν επείγοντα μέτρα ώστε να μην συντρίψει ο πληθωρισμός τους πολίτες πληθωρισμό.

Διαβάστε επίσης 

Εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις όπλων σε ISIS προήλθαν από Τουρκία - Έκθεση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλίν, Ερντογάν,kalin, erntogan