Η ιστορική προσγείωση του πύραυλου του Jeff Bezos

Ο Jeff Bezos, ιδρυτής της εταιρείας Blue Origin, κατάφερε να στείλει τον πύραυλο του στο διάστημα και να επιστρέψει στη Γη.

Το σχέδιο της Blue Origin, πήγε κατά γράμμα μιας και οι κινητήρες του πύραυλου άναψαν και πάλι στα 1.500 μέτρα πάνω από την Γη και τον επιβράδυναν έτσι ώστε αργά και σταθερά με ταχύτητα στα 6 χλμ./ώρα.

Ο

πύραυλος με το όνομα ‘New Shepard’ το οποίο πήρε από τον Αμερικανό, Alan Shepard, ο οποίος ήταν ο πρώτος που πέταξε στο διάστημα, θα μπορεί να φιλοξενεί στην κορυφή του μια κάψουλα στην οποία θα ταξιδεύουν επιβάτες για διαστημικό τουρισμό αλλά και για ανεφοδιασμό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Blue Origin, ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο δείχνει τον πύραυλο να εκτοξεύεται γράφοντας ' Ένα απο τα πιο σημαντικά επιτεύγματα - η προσγείωση δεν ήταν εύκολη αλλά όλα πήγαν κατευχήν'.

Στη συνέχεια ο ιδρυτής της Space X, Elon Musk έστειλε τα συγχαρητήρια του στον Jeff ενώ λίγο αργότερα προκάλεσε τον ιδρυτή της Blue Origin σε μια κόντρα με τους πυραύλους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα