Η γερμανική κυβέρνηση κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία στο Βερολίνο

H Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φέζερ θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα την έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, με ένα από τα θέματα στα οποία εστιάζει η έκθεση να είναι και η κατασκοπεία από μέρους της Ρωσίας, αναφέρει η εφημερίδα Bild.

Η Υπουργός Εσωτερικών κατηγορεί τον Ρώσο Πρόεδρο για «υβριδικό πόλεμο» και δηλώνει στην Bild πως «προστατευόμαστε και ενεργούμε, για αυτό και απελάσαμε 40 άτομα από τη ρωσική Πρεσβεία στο Βερολίνο,

τα οποία μπορέσαμε να διαπιστώσουμε ότι ανήκαν στις ρωσικές Υπηρεσίες Πληροφοριών».

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αντιμετωπίστηκε πλήρως ο κίνδυνος της κατασκοπείας από πλευράς Ρωσίας.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος επισημαίνει σε πολιτικούς και δημόσιους υπαλλήλους ότι «ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές, όπως η κυβερνητική περιοχή στο Βερολίνο, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος υποκλοπών και μη εξουσιοδοτημένης διαρροής δεδομένων και δεν θα πρέπει να υποτιμάται».

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να γίνεται εξαιρετικά προσεκτική χρήση των κινητών τηλεφώνων γύρω από το κτίριο του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Bundestag).

Σε ένα κτίριο της Bundestag στην οδό Unter den Linden στη γερμανική πρωτεύουσα, οι βουλευτές έχουν την δυνατότητα να δουν από το παράθυρο στην απέναντι πλευρά μια κατασκοπευτική κεραία στην οροφή της ρωσικής Πρεσβείας. Για τον λόγο αυτό, οι βουλευτές που συμμετέχουν σε Επιτροπές που σχετίζονται με την Ασφάλεια στεγάζονται ήδη σε άλλο κτήριο.

Ο ειδικός των Χριστιανοδημοκρατών σε θέματα Εσωτερικής Πολιτικής, Στέφαν Χεκ, δήλωσε στην εφημερίδα πως «η κατασκοπευτική κεραία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά μας και αποτελεί πρόκληση», ζητώντας να φύγει η κεραία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα