Η Γερμανία παρέχει 7 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση του κιμπούτς Μπεερί

Το Γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε κονδύλι 7 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση της γκαλερί τέχνης που λειτουργούσε στο κιμπούτς Μπεερί, οι εγκαταστάσεις της οποίας καταστράφηκαν ολοσχερώς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, κατά την επίθεση της Χαμάς, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ.

Ο Γερμανός Πρόεδρος, που πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το κιμπούτς Μπεερί στη μεθόριο με τη Λωρίδα της Γάζας,

συνοδευόμενος από τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ισαάκ Χέρτσογκ. Το Μπεερί αποτέλεσε έναν από τους ισραηλινούς παραμεθόριους οικισμούς που βρέθηκε στο επίκεντρο της τρομοκρατικής επίθεσης της οργάνωσης Χαμάς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να σφαγιασθούν και να απαχθούν πολλοί κάτοικοί του και να πυρποληθεί η συντριπτική πλειοψηφία των κτηρίων του.

Οι Πρόεδροι Στάινμαγιερ και Χέρτσογκ, αφού περιηγήθηκαν στα κατεστραμμένα κτήρια του οικισμού, συνομίλησαν με τους επιζώντες κατοίκους του, οι οποίοι τους διηγήθηκαν τα γεγονότα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς.

Ο Γερμανός Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε κονδύλι 7 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση της γκαλερί τέχνης που λειτουργούσε στο κιμπούτς Μπεερί.

Σε ομιλία του, απευθυνόμενος στους επιζώντες κατοίκους του Μπεερί, ο κ. Στάινμαγιερ τόνισε ότι «όσες σκηνές κι αν παρακολουθήσαμε από την τηλεόραση για όσα συνέβησαν εδώ το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, βλέποντας επί τόπου την καταστροφή, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς όσα συνέβησαν».  Αναφερόμενος στην ιστορία του κινήματος των αυτοδιοικούμενων εβραϊκών αγροτοκτηνοτροφικών οικισμών τόνισε ότι «το κίνημα των Κιμπούτς συνδέεται άμεσα με την Ευρώπη και ιδιαίτερα με την Γερμανία», επισημαίνοντας ότι «οι ιδρυτές του κιμπούτς Μπεερί ήταν Εβραίοι που είχαν προέλθει από τη Γερμανία, την Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία», γεγονός που ευαισθητοποιεί τη Γερμανία ακόμα περισσότερο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα