Η Γερμανία νομοθετεί για την ισότητα στους μισθούς των φύλων

Νομοθεσία που θα αναγκάσει τις γερμανικές εταιρείες να είναι πιο διαφανείς σε σχέση με τους μισθούς που καταβάλουν στους εργαζόμενους τους, άνδρες και γυναίκες, ενέκρινε την Τετάρτη η Γερμανία, σε μια προσπάθεια για αντιμετώπιση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των δύο φύλων.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις με περισσότερα από 200 άτομα προσωπικό θα έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι κερδίζουν οι άνδρες και οι γυναίκες που βρίσκεται στις ίδιες θέσεις εργασίας.

Οι επιχειρήσεις με περισσότερα από 500 άτομα προσωπικό θα πρέπει επίσης

να δημοσιεύουν τακτικά τις αναθεωρήσεις μισθών για να καταδεικνύουν ότι συμμορφώνονται με τους κανόνες της ίσης αμοιβής των δύο φύλων.

Η Υπουργός Υποθέσεων Γυναικών Manuela Schwesig χαιρέτισε το νέο νόμο για τη διαφάνεια των μισθών ως “πραγματική επανάσταση” που θα βοηθήσει τα εκατομμύρια των γυναικών να μειώσουν το μισθολογικό χάσμα που έχουν με τους άνδρες εργαζόμενους.

"Θέλουμε να σπάσουμε τα ταμπού να μην μιλάτε για τα χρήματα”, είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

“Είναι πολύ σημαντικό ότι ότι δείχνουμε πως οι γυναίκες σε αυτή την χώρα παίρνουν το θέμα στα σοβαρά. Είναι θέμα δικαιοσύνης”, πρόσθεσε.

Οι γυναίκες στη Γερμανία κερδίζουν περίπου 21% λιγότερα από τους άνδρες, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Υποθέσεων Γυναικών. Αυτό το ποσοστό είναι χειρότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 16,5%, σύμφωνα με στοιχεία του 2015.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα