Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων στην Ελλάδα – Ανησυχία για εισαγόμενα

Έκτακτη σύσκεψη στις 12.30 συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο των χθεσινών 50 κρουσμάτων.

Την Πέμπτη καταγράφηκαν 50 νέα περιστατικά κορωνοϊού, με τα εισαγόμενα να εξακολουθούν να αποτελούν μεγάλο μέρος αυτών (27 εισαγόμενα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες). Αυτά προστέθηκαν στα 127 εισαγόμενα περιστατικά που είχαν καταγραφεί τις πρώτες 8 ημέρες του Ιουλίου, δηλαδή 154. Συνολικά τα κρούσματα μέχρι τώρα στον Ιούλιο ανέρχονται σε 276.

Διαβάστε εδώ: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη στην Ελλάδα

για τα 50 κρούσματα

Τα 122 εγχώρια κρούσματα εντοπίζονται κυρίως στη Θράκη, με την Ξάνθη να κρατά τα πρωτεία στα θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Πολλές περιφερειακές ενότητες έχουν εμφανιστεί στον χάρτη με τις τουριστικές περιοχές. Ενδεικτικά, αναφέρονται η Θάσος, η Κέρκυρα και η Αιδηψός, η Κάρπαθος και η Σύρος, η Χαλκιδική.

Δείτε ακόμη: Ταξιδεύετε Ελλάδα; Υποχρεωτική συμπλήρωση φόρμας - Όσα πρέπει να ξέρετε

Η γεωγραφική κατανομή των υπόλοιπων από τα χθεσινά κρούσματα έχει ως εξής:

Εξι κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, επτά στην Αττική, έξι στη Θεσσαλονίκη, δύο στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης. Στην Καβάλα, ειδικά, σήμανε συναγερμός καθώς το ένα περιστατικό εντοπίστηκε σε οίκο ευγηρίας.

Το plan b υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας θα εκτυλιχθεί σε περίπτωση μιας ενδεχόμενης έξαρσης του κορωνοιού. Η παρουσίαση του σχεδίου και της κατανομής των δυνάμεων από όλα τα Σώματα, θα γίνει από τον κ. Χαρδαλιά και στοιχεία της λειτουργίας του Συστήματος στοχευμένης δειγματοληψίας, από τον κ. Δρακόπουλο.

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τρία στάδια:

1. Έλέγχους σε όλους όσους φτάνουν στην Ελλάδα από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.
2. Ελέγχους στους εποχικούς εργαζόμενους στη χώρα μας, κυρίως από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.
3. Τεστ σε όλους, σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα