Η φιλία του Νίκκι Παπαβασιλείου με τον Βίλας Μπόας,οι επαφές με τη Νιούκαστλ

Η διαδρομή του Νίκκι Παπαβασιλείου. Από την Σλόβαν Μπρατισλάβας, τη συνεργασία με τη Νιούκαστλ, τη στενή φιλία με τον Αντρέ Βίλας Μπόας μέχρι την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Πανιωνίου!  

Ο Νίκκι Παπαβασιλείου πριν από 26 χρόνια έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Κύπριος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στην Premier League για λογαριασμό της Νιούκαστλ.

Ο 49χρονος πρώην τεχνικός, ο οποίος εργάστηκε σε ΟΦΗ,

Ολυμπιακό Λευκωσίας, Απόλλωνα Λεμεσού, Ένωση Νέων Παραλιμνίου, Ερμή Αραδίππου, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Εργοτέλη παίρνει το «βάπτισμα του πυρός» αναλαμβάνοντας την πιο επικίνδυνη αποστολή της καριέρας του. Στόχος του να διατηρήσει τον Πανιώνιο με -6 βαθμούς στη Super League.

Ο Νίκκι Παπαβασιλείου εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με την Νιούκαστλ και μάλιστα, έπειτα από εισήγηση του γενικού διευθυντή των Ακαδημιών της αγγλικής ομάδας, είχε αναλάβει χρέη σκάουτερ στις «καρακάξες».

«Η Νιούκαστλ ψάχνει για ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα βρίσκονται ένα βήμα πριν από την πρώτη ομάδα. Δουλειά μου είναι να βρω και να προτείνω ταλέντα όχι μόνο από την Ελλάδα και την Κύπρο, τα οποία θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις μίας μεγάλης ομάδας όπως είναι η Νιούκαστλ», είχε τονίσει ο νεοφερμένος κόουτς του Πανιωνίου στο gazzetta.gr.

Ο παλαίμαχος διεθνής μέσος μεταξύ άλλων συνδέεται με στενή φιλία με τον Πορτογάλο, Αντρέ Βίλας-Μπόας. Οι δύο τους είχαν γνωριστεί όταν έδιναν εξετάσεις για το δίπλωμα προπονητικής UEFA pro-licence.

«Μια φορά τον μήνα κάναμε ταξίδια και έτσι γίναμε φίλοι. Εκείνη την εποχή ήταν βοηθός του Μουρίνιο και είχε αναλάβει την ανάλυση παικτών και αντιπάλων.

Μέναμε στο ίδιο δωμάτιο, βγαίναμε μαζί και δέσαμε από τότε. Με είχε φιλοξενήσει και στο Λονδίνο. Μάλιστα όταν αποχώρησε από την Ακαντέμικα είχε ακουστεί και για τον Ολυμπιακό, όπου σε περίπτωση που προχωρούσαν οι επαφές μου είχε ζητήσει να αναλάβω ασίσταντ.

Τελικά πήγε στην Πόρτο με τα γνωστά αποτελέσματα».

Ο Παπαβασιλείου προκειμένου να διευρύνει τους επαγγελματικούς του ορίζοντες είχε παρακολουθήσει από κοντά και την δουλειά του Ζοζέ Μουρίνιο.

«Ο Αντρέ με έβαλε σε όλες τις προπονήσεις της Ίντερ παρακολουθώντας για δύο εβδομάδες την μεθοδολογία, τον τρόπο οργάνωσης και δουλειάς του ανθρώπου και προπονητή Μουρίνιο. Πρέπει να το δεις από κοντά για να καταλάβεις πως δουλεύει ο Μουρίνιο. Τον τρόπο που κοουτσάρει και διαχειρίζεται τους παίκτες. Το πως έρχεται πολύ κοντά τους αλλά και συνάμα μακριά τους. Είναι ένας προπονητής που αγγίζει την τελειότητα στην δουλειά του».

Ο μέχρι πρότινος τεχνικός του Εργοτέλη δεν κρύβει την εκτίμηση του για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ενώ ήταν από τους πρώτους ξένους προπονητές που βασίστηκε στη στη μέθοδο του «θρυλικού τεχνικού της Φέγενορντ, Γουίλ Κέρβερ από την δεκαετία του '70.

«Ο Γουίλ Κέρβερ ήταν εκείνος που είχε την ιδέα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα με σκοπό να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές μέσα από μία συγκεκριμένη μέθοδο να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά τους.

Με τη συνεργασία των Κουκ και Γκαλούστιαν το πρόγραμμα εξελίχθηκε σε σημείο σήμερα να το εφαρμόζουν όμαδες όπως οι Μπάγερν Μονάχου, Μαρσέιγ, Νιούκαστλ και Άρσεναλ.

Είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα 90 λεπτών, το οποίο αφορά τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ανταποκριθεί ο ποδοσφαιριστής από το ζέσταμα μέχρι την στιγμή που επιστρέφει στα αποδυτήρια».

Ο Νίκκι Παπαβασιλείου την σεζόν 2015/16 εργάστηκε στη Σλοβακία για λογαριασμό της Σλόβαν Μπρατισλάβας, τρέχοντας μάλιστα αήττητο 11 αγωνιστικών. Οι «Belasi» αν και είχαν ξεκινήσει άσχημα εκείνη την σεζόν, με την πρόσληψη του Κύπριου προπονητή έφτασαν στο σημείο να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον τίτλο.

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βελτιώνομαι συνεχώς να ανεβάζω το επίπεδο μου και να κάνω αυτή τη δουλειά για τα επόμενα 10-20 χρόνια», είχε δηλώσει στο gazzetta.gr ο 49χρονος προπονητής.

πηγή:gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα