Η εξαγγελία Αναστασιάδη και το εκλογικό του επιτελείο

Την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τον ΔΗΣΥ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σηματοδοτεί η εξαγγελία-τελικός απολογισμός της πενταετίας στη διακυβέρνηση της χώρας.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η εξαγγελία της υποψηφιότητα Αναστασιάδη θα γίνει το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου στις 11:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.

Για να παρευρεθούν έχουν παραλάβει προσωπικές προσκλήσεις όλοι οι βουλευτές και αξιωματούχοι του κόμματος, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από τον ΔΗΣΥ, τα μέλη των συλλογικών οργάνων

του ΔΗΣΥ, μεταξύ των οποίων και το Ανώτατο Συμβούλιο που αριθμεί εκατοντάδες μέλη. Έχουν επίσης προσκληθεί και αναμένεται να δώσουν το παρών τους τοπικές ομάδες του ΔΗΣΥ αλλά και προσωπικότητες εκτός πολιτικής και εκτός ΔΗΣΥ, οι οποίοι ωστόσο υποστηρίζουν το Νίκο Αναστασιάδη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Στην πρώτη γραμμή θα βρίσκονται οι υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και όλοι οι στενοί συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ασφαλείς πηγές άλλωστε αναφέρουν, ότι για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί το σλόγκαν το οποίο θα χρησιμοποιηθεί, τουλάχιστον για τις πρώτες μέρες της προεκλογικής κούρσας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι το σλόγκαν θα έχει να κάνει κυρίως με το τι θα επιδιώξει με την επανεκλογή του ο Νίκος Αναστασιάδης, που δεν είναι τίποτα άλλο από τη συνέχιση της μέχρι τώρα πορείας που χάραξε την πενταετία που μας πέρασε αλλά και να γίνουν βήματα με σύνεση και σταθερότητα προς το μέλλον.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σύνθημα δεν αναμένεται να παραμείνει το ίδιο μέχρι το τέλος της εκστρατείας ενόψει Προεδρικών.

Στόχος της εκστρατείας θα είναι σε πρώτο επίπεδο να υπερασπιστεί το έργο που έχει παραχθεί, με προμετωπίδα την Οικονομία, τον εκσυγχρονισμό και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Βάσει προγράμματος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα πάρει πρώτος το λόγο για μια μικρή εισαγωγή και ακολούθως θα δώσει το λόγο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να κάνει την ομιλία-απολογισμό του, μέσα από τον οποίο θα προκύψει και η εξαγγελία για την επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Βασικός γνώμονας της ομιλίας Αναστασιάδη θα είναι η παράθεση του έργου που έχει παραχθεί και των μεταρρυθμίσεων που έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα στο πλαίσιο της διακυβέρνησης, στους πυλώνες του Κυπριακού, της Οικονομίας, της εσωτερικής διακυβέρνησης αλλά και του εκσυγχρονισμού της δομής και λειτουργίας του κράτους. Ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί στους τομείς της Οικονομίας αλλά και της καταπολέμησης της διαφθοράς και των σκανδάλων αλλά και του εκσυγχρονισμού.

Ακολούθως ο ΠτΔ θα μεταφέρει το όραμά του για την επόμενη πενταετία, μέσα από το οποίο θα δικαιολογηθεί και η πρόθεσή του να επαναδιεκδικήσει την Προεδρία.

Επικύρωση από τον ΔΗΣΥ

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει εκδώσει ο ΔΗΣΥ, θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ, το Σάββατο, 21η Οκτωβρίου, η ώρα 10πμ, στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης με στόχο την επικύρωση της στήριξης Νίκου Αναστασιάδη. Το Πολιτικό Γραφείο θα συνέλθει την Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, η ώρα 6μμ, για συζήτηση και διαμόρφωση πρότασης για τις Προεδρικές Εκλογές, η οποία θα υποβληθεί στο Ανώτατο Συμβούλιο στις 21 Οκτωβρίου.

Επιτελείο Αναστασιάδη

Σωρεία συναντήσεων έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα μεταξύ Προεδρικού, των επικοινωνιολόγων Φαναρά και Χατζηκυριάκου και ηγετικών στελεχών του ΔΗΣΥ έτσι ώστε να καθοριστούν οι λεπτομέρειες που αφορούν τόσο στο επιτελείο αλλά και την προεκλογική εκστρατεία.

Όπως έχει ενημερώσει ο ίδιος, το γενικό πρόσταγμα της εκστρατείας θα το έχει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος θα βρίσκεται σε άμεση και συνεχή επικοινωνία τόσο με τους επικοινωνιολόγους αλλά και με το προεδρικό για σκοπούς συντονισμού. Από πλευράς Προεδρικού σημαίνοντα ρόλο θα διαδραματίσουν τόσο ο Νίκος Χριστοδουλίδης, όσο και οι Βίκτωρας Παπαδόπουλος και Μιχάλης Σοφοκλέους.

Ο Βασίλης Πάλμας αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε σχέση με υποστηρικτές και πολιτικά πρόσωπα εκτός ΔΗΣΥ.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα, Αννίτα Δημητρίου, βρίσκεται σε στάση αναμονής για να αναλάβει το κρίσιμο και ουσιαστικό πόστο της Εκπροσώπου Τύπου του επιτελείου Αναστασιάδη, καθώς όλα δείχνουν πως αυτή θα είναι τελικά η εκλεκτή για τη θέση αυτή.

Το εκλογικό επιτελείο Αναστασιάδη θα στεγαστεί στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία ενώ η ανακοίνωση του επιτελείου και επίσημα αναμένεται να γίνει μετά την εξαγγελία Αναστασιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναστασιάδη,anastasiadi