Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχολιάζει...το σχόλιο Ντάισελμπλουμ

«Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα σχόλια που κάνει», είναι η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διά στόματος του εκπροσώπου της Μαργαρίτη Σχοινά, σχετικά με τα σχόλια του Προέδρου του Eurogroup Γερουν Ντάισελμπλουμ για τις χώρες της νότιας Ευρώπης σε γερμανική εφημερίδα.

«Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα σχόλια που κάνει. Η Επιτροπή είναι γνωστό ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πάντοτε εκφράζει τον σεβασμό, τη συμπάθεια και την αγάπη του για τις χώρες της νότιας Ευρώπης», ήταν η απάντηση του Μ. Σχοινά κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου

της Επιτροπής, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί στα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup.

Σε μια μακρά συνέντευξη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει: «Στη διάρκεια της κρίσης στην ευρωζώνη, οι χώρες του βορρά της ευρωζώνης έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που αντιμετώπιζαν κρίση».

«Εγώ, ένας σοσιαλδημοκράτης, πιστεύω ότι η αλληλεγγύη είναι εξαιρετικά σημαντική. Όμως, αυτός που τη ζητά, έχει και υποχρεώσεις. Δεν μπορώ να σπαταλώ όλα μου τα χρήματα για σναπς και γυναίκες και στη συνέχεια να ζητώ υποστήριξη», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα