Το δράμα ενός 17χρονου χρήστη στις Κεντρικές Φυλακές (vid)

Στο έλεος του Θεού και της μοίρας του αφέθηκε 17χρονος ο οποίος βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές. Ο 17χρονος είναι εξαρτημένος χρήστης από την ηλικία των 12.

Έχει περάσει απ όλα τα στάδια των ναρκωτικών.
Η ιστορία ήρθε στο φως από την εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, όπου φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος σήμερα του 17χρονου, Ανδρέας Χρίστου.

Σήμερα ο 17χρονος βρίσκεται στην πτέρυγα 10 των Κεντρικών Φυλακών. Εκεί κρατούνται οι ψυχικά ασθενείς κρατούμενοι. Στα τέλη του 2015 και αρχές του 2016 ο 17χρονος

διέπραξε ποινικά αδικήματα τα οποία και παραδέχθηκε.

Ο 17χρονος διέπραξε σειρά αδικημάτων διαρρήξεων με μοναδικό σκοπό να εξασφαλίσει λεφτά για την δόση του. Αυτό που προκύπτει από την εν λόγω υπόθεση είναι η έλλειψη ικανοποιητικού πλαισίου σύμφωνα με τον δικηγόρο, από την πολιτεία γι αυτά τα άτομα. Με βάση τη νομοθεσία του 1977 δεν υπάρχει πρόνοια που να διασφαλίζει αυτά τα άτομα συμπλήρωσε ο δικηγόρος του.

Αναφορικά με το θέμα απεξάρτησής του 17χρονου, ο ανήλικος δεν τυγχάνει μεταχείρισης που θα είχε σε ένα ίδρυμα, λόγω του ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα στις φυλακές, όπως θα υπήρχαν σε ένα εξωτερικό κέντρο. Γι αυτόν τον λόγο δέχεται ενέσεις και χάπια, τα οποία τον οδηγούν σε κατάσταση αποχαύνωσης σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Τίθεται ακόμη προσθέτει ο δικηγόρος και ζήτημα με την ασφάλεια του ανήλικου στο περιβάλλον το οποίο ζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα