Η επόμενη μέρα του Κυπριακού στα πρωτοσέλιδα

Το Κυπριακό μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντάνα, η ανάκαμψη του τουρισμού σε ανταγωνιστικές χώρες και η αντιπαράθεση για το φωτοβολταϊκό πάρκο, είναι τα θέματα που προβάλλονται στους κύριους τίτλους των σημερινών εφημερίδων.

«Οι κίνδυνοι για τον τουρισμό μας» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της εφημερίδας «Αλήθεια» όπου γράφει ότι οι ‘ανταγωνιστές μας …. αγριεύουν’ αφού στην Τουρκία επανακάμπτει ο τουρισμός από τη ρωσική αγορά, ενώ ανοδική είναι και η πορεία του τουρισμού σε Αίγυπτο και Τυνησία.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι ενημερώθηκε η διεθνής κοινότητα για τις εξελίξεις και ότι ο Πρόεδρος είναι έτοιμος για συνομιλίες αν η Τουρκία αποδεχθεί ότι δεν θα έχει επεμβατικά δικαιώματα. Προβάλλει επίσης δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη ο οποίος είπε ότι ‘δεν θέλουμε να γίνουμε επαρχία της Τουρκίας’.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Τα τσούγκρισαν για το Ακρωτήρι» γράφει ότι δοκιμάζονται οι σχέσεις Υπουργείου Ενέργειας – ΑΗΚ και αναφέρει ότι υπήρξε αυστηρή επιστολή από τον ΓΔ του Υπουργείου προς τον Πρόεδρο της ΑΗΚ για τις δηλώσεις του τελευταίου για το φωτοβολταϊκό πάρκο. Σε άλλο της θέμα γράφει ‘του τα έψαλαν για συνέντευξη’ και αναφέρεται στην από ΔΗΚΟ, Οικολόγους και Αλληλεγγύη που προκάλεσε η χθεσινή συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη στον ‘Π’. Αναφέρει επίσης ότι σε κίνδυνο είναι το νησί Κύθηρα λόγω των πυρκαγιών.

Με τίτλο «Απαντήσεις στη Γ. Συνέλευση», «Ο Φιλελεύθερος» γράφει ότι την απάντηση έναντι των τουρκικών μεθοδεύσεων ετοιμάζεται να δώσει ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών η ε/κ πλευρά και ότι από το επίσημο βήμα των ΗΕ προετοιμάζεται να στείλει τα μηνύματά του ο Πρόεδρος. Αναφέρει ότι τα οδικά έργα στις λεωφόρους Λάρνακας, Αμμοχώστου και Αγλαντζιάς σταματούν λόγω καλοκαιρινών διακοπών και αλλάζουν οι ημερομηνίες παράδοσης τμημάτων των δρόμων.

Αναφέρει ακόμη ότι η Κύπρος τίμησε τη θυσία Ισαάκ – Σολωμού.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μέτρα τώρα για αντιμετώπιση των κινδύνων» γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού τονίζει ότι ελλοχεύουν πάρα πολλοί κίνδυνοι και η ε/κ πλευρά πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Σε άλλο της δημοσίευμα αναφέρει ότι στις 2 Σεπτεμβρίου ο Σταύρος Μαλάς εξαγγέλλει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές. Γράφει ακόμη για την πανσέληνο και τη μερική έκλειψη σελήνης που θα συμβούν απόψε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα