Η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει το θεσμό των 'Οικολογικών σχολείων'

Η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει από το 1998 τα «Οικολογικά Σχολεία», το μεγαλύτερο διεθνές πρόγραμμα βιώσιμων σχολείων που αφορά την εκπαίδευση στην αειφόρο ανάπτυξη, το οποίο αρχίζει από την τάξη και επεκτείνεται στην κοινότητα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη CYMEPA και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.


Στόχος του προγράμματος,

αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Τράπεζα, «είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσης των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον».

Προσθέτει ότι «μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, τα σχολεία γίνονται κοινότητες αειφορικής συμβίωσης σε παιδαγωγικό, αλλά και πρακτικό επίπεδο».

Τη φετινή χρονιά, μεταξύ άλλων, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική ημερίδα στα σχολεία για τους 17 στόχους αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και παγκύπρια τελετή βράβευσης των σχολείων.

Επίσης, τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση στη Λεμεσό, κατά την οποία, περιβαλλοντικοί φορείς και οργανώσεις, θα ενημερώσουν το κοινό για μια υπεύθυνη και ενεργητική στάση απέναντι στο περιβάλλον και στην αειφορία, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο για τον σεβασμό προς το περιβάλλον.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα