Η ελεύθερη πτώση στη τιμή της μετοχής της Deutsche Bank ταρακούνησε τις αγορές

Η ελεύθερη πτώση στη τιμή της μετοχής της «Deutsche Bank» πυροδότησε αναταραχή σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Εισερχόμενος, ο Γερμανός Καγκελάριος, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαβεβαίωσε ότι ο μεγαλύτερος κολοσσός της χώρας του είναι κερδοφόρος.

Οι φόβοι επέκτασης της τραπεζικής κρίσης και στη Ευρωζώνη, ήταν το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στην σύνοδο κορυφής των «27».

Η Κριστίν Λαγκάρντ, έσπευσε να καθησυχάσει για την ασφάλεια των τραπεζών της Ευρωζώνης.

Οι τοποθετήσεις τους ήταν καθησυχαστικές

Ο

Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι οι τράπεζες στην ευρωζώνη είναι ανθεκτικές και πως βρίσκονται σε πολύ διαφορετική κατάσταση σε σχέση με αυτές των ΗΠΑ.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, δεν βλέπει κάποια ανάγκη για ιδιαίτερη ανησυχία για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ενώ και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, χαρακτήρισε απίθανο το ενδεχόμενο η ευρωζώνη να υποστεί νέα τραπεζική κρίση.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το άνοιγμα τους βυθίστηκαν στο κόκκινο , καθώς οι επενδυτές έκαναν τον απολογισμό μιας εβδομάδας αυξήσεων των επιτοκίων αλλά και της κατάστασης που δημιουργήθηκε από τις αναταράξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Αναπόφευκτα, η τραπεζική καταιγίδα επέστρεψε και αυτή την φορά χτύπησε την μετοχή της Deutche Bank, η οποία έχασε το 13% της αξίας της, ενώ μετά την τοποθέτηση του Όλαφ Σολτς και της Κριστίν Λαγκάρντ έκλεισε περίπου στο μείον 9%.

Έχει τη σημασία του να πούμε, ότι η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ και στην Ελβετία, ξεβράζει προβλήματα που αντιμετωπίζουν τράπεζες της Ευρώπης. 

Η Deutsche Bank είναι ανταποκρίτρια τράπεζα για την Κύπρο

Για να γίνουν αγορές ή και πωλήσεις εμπορευμάτων στο εξωτερικό, οι συναλλαγές διεκπεραιώνονται από μια μεγαλύτερη τράπεζα του εξωτερικού, στην προκείμενη περίπτωση την Deutsche Bank.

Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει κάτι, διότι οι πληροφορίες λένε ότι στην Γερμανική Τράπεζα θα χορηγηθεί ρευστότητα, ακριβώς για να την θωρακίσει ακόμη περισσότερο από τους κινδύνους.

Οι ίδιες πληροφορίες, λένε ότι δεν υπάρχει σημαντική έκθεση των εγχώριων τραπεζών στα ομόλογα της «Deutsche Bank». 

Οι οικονομικές συνέπειες του πολέμου, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, αναμένονται εντονότερες κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ για το 2023 αναμένεται να ανέλθει στο 2,6%, σε σχέση σημαντική μεγέθυνσης 5,6% κατά το 2022.

Η επιβράδυνση οφείλεται στο εύθραυστο εξωτερικό περιβάλλον.

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, Πέτρα, η εποπτική αρχή, εκτιμά ότι το 2023 θα μειωθεί στο 3,3% από 8,1% που έκλεισε το 2022.

Τέλος, για την ανεργία βλέπει μικρή μείωση.

Από 6,8% που ήταν πέρισυ, φέτος θα αγγίξει το 6,6%.

Το θέμα σχολίασε και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, φιλοξενούμενος στις Τομές στα Γεγονότα.

Δείτε ολόκληρη την συζήτηση εδώ:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Deutsche Bank,