Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά Κύπριους εμπλεκόμενους σε κύκλωμα απατεώνων

Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος τύπου πυραμίδα με εγκέφαλους Ελλαδίτες και Κύπριους, βρίσκεται η Ελληνική αστυνομία μετά τη σύλληψη 48χρονου στην Αθήνα. Το κύκλωμα φέρεται να εξαπατούσε επενδυτές σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, αποκομίζοντας κέρδη εκατομμυρίων.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ οδήγησαν αρχικά σε 48χρονο ο οποίος βρέθηκε φορτωμένος με κάρτες ανάληψης μετρητών. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς της

ομάδας ΔΙΑΣ, βρέθηκαν στην κατοχή του 20 κάρτες ανάληψης μετρητών ξένων τραπεζών και τρίτων προσώπων καθώς και χρηματικό ποσό 9 χιλιάδων 595 ευρώ, η προέλευση των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί.

Από έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 48χρονος συλληφθείς ήταν μέλος εγκληματικής ομάδας απατεώνων που δρούσαν για 2 χρόνια στην Ελλάδα, εντοπίζοντας οικόπεδα και βίλες σε Ψυχικό, Φιλοθέη και Βούλα. Εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες και μόλις εντόπιζαν αγοραστή, εισέπρατταν προκαταβολές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και στη συνέχεια εξαφανίζονταν. Τα παράνομα έσοδα που αποκόμιζαν τα μέλη της σπείρας, προσπαθούσαν να τα νομιμοποιήσουν μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ πέρασε χειροπέδες σε 18 πρόσωπα, εκ των οποίων οι 12 είναι Έλλαδίτες και σε βάρος τους έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη.

O "ρόλος" του Κύπριου

Ο ρόλος του 48χρονου συλληφθέντα σύμφωνα με την Ελληνική αστυνομία, ήταν να προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αναλήψεις χρημάτων από διάφορα ATM με τη χρήση καρτών, κατ' εντολή πάντα του 51χρονου αναζητούμενου Κύπριου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι ενέργειες του 48χρονου γίνονταν με το αζημίωτο καθώς ήταν άεργος, με τους Κύπριους να φέρονται ότι του είχανανοίξει ως αντάλλαγμα, μαϊμού εταιρεία με έδρα την οικία του στο Ψυχικό ούτως ώστε να δικαιολογεί την κίνηση των χρημάτων και μάλιστα εισπράσσοντας προμήθεια.

Ο 48χρονος συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση από το τμήμα προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται γυναίκα 37 ετών και ο 51χρονος άνδρας από την Κύπρο για αδικήματα συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση, απάτη και κατάχρηση του δημοσίου.

Η ΕΛ.ΑΣ. "οδηγείται" στην Κύπρο.

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση η Ελληνική αστυνομία απέστειλε σήμα προς τις Κυπριακές αρχές μέσω του οποίου ζητεί πληροφορίες για το ποινικό μητρώο τεσσάρων προσώπων τα οποία πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση. Πρόκειται για τρείς Ελληνοκύπριους και έναν Τουρκοκύπριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα